Hrvati u Njemačkoj - hametice za predsjednicu! Stuttgart, Düsseldorf, Frankfurt, Berlin, Hamburg... U svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima nakon prebrojanih glasova samo jedna istina - trijumf buduće predsjednice RH. U najvećem konzulatu u Njemačkoj, u Stuttgartu - gdje je prijavljeno najviše birača - za Kolindu Grabar-Kitarović glasovalo je prema neslužbenim rezultatima 1.877 hrvatskih državljana. Kujundžić je pak dobio 181, Josipović 116, a Sinčić 40 glasova.

Povratak korijenima - povratak pobjedama

Do nogu su ostali kandidati poraženi i u ostalim gradovima u Njemačkoj. Düsseldorf: Grabar-Kitarović 769, Kujundžić 152, Josipović 52, Sinčić 21. Frankfurt: Grabar- Kitarović 1.247, Kujundžić 151, Josipović 91, Sinčić 41. Glavni grad Berlin: Grabar Kitarović 509, Josipović 69, Kujundžić 68, Sinčić 22. I tako redom! 

No ovakav uspjeh buduće predsjednice nimalo ne iznenađuje - obnovljeni HDZ veliki je naglasak stavio upravo na brigu o hrvatskom iseljeništvu. Povratak zajedništvu iseljene i domovinske Hrvatske - povratak temeljima i učenju dr. Franje Tuđmana. 

Apsolutna pobjeda i u Austriji i Švicarskoj

Summa summarum - na razini cijele Njemačke buduća je predsjednica RH dobila 79,97 posto glasova!

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/mannheim-za-predsjednicu

http://www.hdz.hr/vijest/eu/dr-miro-kovac-na-saboru-cdu-snazna-potpora-p...

A apsolutna potpora budućoj predsjednici iskazana je i u Austriji (77 posto) te u Švicarskoj (73,11 posto).

SUSRET MERKEL-KARAMARKO

Kao što se sjećate, predsjednik Tomislav Karamarko - osim što kada god uzmogne posjećuje naše Hrvate izvan Domovine - susreće se i s najvišim njemačkim dužnosnicima. Partnerstvo s CDU-om i trajna briga o iseljeništvu. Uspjeh je, stoga, na ovim predsjedničkim izborima jednostavno bio neizbježan.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarko-u-njemackoj-trajno-i-iskreno-h...

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/susret-merkel-karamarko