Koordinacija HDZ-a Bavarske na izbornoj skupštini u Münchenu dobila je novo vodstvo. Za predsjednika je izabran Ivan Šokić - dosadašnji predsjednik HDZ-a München. Šokić je dugogodišnji član naše stranke i uspješni poduzetnik u glavnom gradu Bavarske.

Bavarska za HDZ

Na izbornoj je skupštini sudjelovalo ukupno 28 izaslanika s pravom glasa - iz svih bavarskih ogranaka naše stranke. Osim novog predsjednika, izabrano je i šesteročlano predsjedništvo.

Novi predsjednik Šokić je - nakon preuzimanja dužnosti - poručio da je jedan od prvih zadataka privući u stranku što više mladih.

- Bavarska ima veliki potencijal - ovdje živi i radi više od 60.000 Hrvata. Mnogi od njih su na uglednim i važnim pozicijama. Zajedničkim radom i povezivanjem možemo postići mnogo za dobrobit Hrvata koji ovdje žive, ali i naše domovine! Biračko tijelo u Bavarskoj tradicionalno je naklonjeno HDZ-u – više od 90 posto glasova potpore dobila je ovdje predsjednica RH Kolinda Grabar - Kitarović. To je dokaz da Hrvati u Bavarskoj osjećaju situaciju u domovini. Pozivam sve hrvatske udruge u Bavarskoj - bez obzira jesu li kulturne, sportske, studentske  ili folklorne - da se povežu na konkretnim projektima. A jedan od ciljeva je veća prepoznatljivost Hrvata u njemačkom društvu.

Pripreme za pobjedu

Na izbornoj skupštini su prisustvovali sabornik Ante Babić, tajnica za iseljeništvo HDZ-a Margareta Mađerić i član Nacionalnog vijeća HDZ-a Ivan Sablić. 

Sabornik Babić se sudionicima obratio u ime predsjednika Tomislava Karamarka te zahvalio na ostvarenim rezultatima na izborima za predsjednicu RH. Istaknuo je važnost i ulogu našeg iseljeništva u stvaranju moderne hrvatske države.

- Pozivam sve naše članove na još bolju suradnju - na konkretnim projektima za dobrobit hrvatske zajednice u iseljeništvu i realizaciju projekata u Hrvatskoj. S novim vodstvom HDZ-a posebno se promijenio odnos naše stranke prema iseljeništvu - i to je ovdje prepoznato. HDZ ulazi u izbornu utrku s velikim kapitalom - pobijedili smo na svim dosadašnjim izborima! Potrebno je da svaki član uloži dodatni napor da bismo postigli cilj - pobjedu na parlamentarnim.

I U STUTTGARTU IZBORNA SKUPŠTINA

Podsjećamo, u Stuttgartu je također održana izborna skupština i izabrano novo vodstvo Koordinacije HDZ-a Baden-Württemberg.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/izabrano-novo-vodstvo-koordinac...