Sve vas pozivam da u što većem broju iziđete na predsjedničke izbore te da i vi svojim glasom odlučite o boljoj budućnosti Domovine. Dobit ćemo predsjednicu koji ima senzibilitet za probleme hrvatskog naroda u RH, BiH i iseljeništvu te koja nije bila član komunističke partije - istaknuo je, među inim, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u pismu zahvale i čestitki u povodu 25. obljetnice osnutka ogranka u Melbourneu, čime je naša stranka počela djelovati u Australiji i Novom Zelandu. Čestitku prenosimo u cijelosti, a međunaslovi su urednički:

Prvi izvandomovinski ogranak 

Poštovane Hrvatice i Hrvati, dragi prijatelji, 

u ime stranke i u svoje osobno ime upućujem vam iskrene čestitke u povodu 25. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Melbourneu. Od srca vam zahvaljujem na svemu što činite u radu za našu stranku i Domovinu te u jačanju našeg zajedništva. Budući da je prvi izvandomovinski ogranak HDZ-a osnovan upravo kod vas - na tlu Australije, u Sunshine Melbourneu davne 1989. godine - te da se za Australiju kaže da je druga domovina Hrvata, velika je odgovornost naše stranke u stvaranju zajedništva i promicanju našeg programa. Ponosni smo na duboki trag koji ste, radeći časno i pošteno, ostavili na ovom kontinentu te zahvalni na golemom doprinosu u stvaranju, obrani i izgradnji hrvatske države.

Predsjednica i za Hrvate izvan RH

Pred Hrvatskom demokratskom zajednicom novi su izazovi. Svjesni smo da stranka nije svrha samoj sebi, već je mehanizam u funkciji svoje države i svoga naroda. HDZ je 90-ih bio mehanizam stvaranja hrvatske države, a danas je na nama odgovornost da u Hrvatskoj osiguramo dostojanstven život našim građanima. Kao što znate, u Hrvatskoj će se održati izbori za Predsjednika Republike. S našom kandidatkinjom, gospođom Kolindom Grabar Kitarović, očekujemo pobjedu na nadolazećim izborima. Dobit ćemo predsjednicu koji ima senzibilitet za probleme hrvatskog naroda u RH, BiH i iseljeništvu te koja nije bila član komunističke partije. 

Lavovska borba za hrvatske interese

Nakon pobjeda na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, lavovski ćemo se boriti za interese Hrvata kako u Hrvatskoj, tako i u BiH i iseljeništvu. Rad, proizvodnja, investiranje, otvaranje prostora poduzetnicima - to je ono što je istinski bitno, a danas je sve to u Hrvatskoj ugušeno nerazumnom gospodarskom i poreznom politikom nesposobne SDP-ove vlade. Sve vas pozivam da u što većem broju iziđete na predstojeće predsjedničke i parlamentarne izbore te da i vi svojim glasom odlučite o boljoj budućnosti naše domovine.