U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je danas prošireni radni sastanak Izbornog stožera HDZ-a BiH s glavnim tajnikom HDZ-a Milijanom Brkićem o pripremama za drugi krug predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj. 

Prijevoz do biračkih mjesta

O susretu je HDZ BiH poslao priopćenje u kojem se, među ostalim, navodi da će se 11. prosinca organizirati besplatan autobusni prijevoz do konzularnih ureda u Tuzli, Sarajevu i Mostaru za glasače iz Unsko-sanske, Posavske, Tuzlanske, Zeničko-dobojske, Zapadnohercegovačke, Hercegovačko-neretvanske, Hercegbosanske i Središnjobosanske županije te Distrikta Brčko. 

Glasače pak iz Sjeverozapadne Bosne autobusi će prevoziti do Generalnog konzulata RH u Banja Luci. U Mostaru i Sarajevu predviđene su posebne linije za prijevoz glasača iz rubnih dijelova grada.

Za one koji se još nisu registrirali…

Izborni stožer HDZ-a BiH podsjeća sve birače na obvezu aktivne registracije te poziva one birače koji to nisu još učinili da provjere svoju registraciju putem web stranice www.izbori.hr. Posebice se skreće pozornost za birače koji u Republici Hrvatskoj imaju adresu b.b. da također mogu - uz potvrdu -ostvariti pravo glasa. 

Iz HDZ-a BiH napominju da će oni birači koju se nisu stigli registrirati do 31. prosinca 2014. to moći učini na dan izbora 11. siječnja 2015. uz prethodno popunjeni zahtjev za izdavanje potvrde za glasovanje na samom mjestu za glasovanje. Pritom se preporučuje da se radi znatnog ubrzanja procesa aktivne registracije na biračko mjesto ponese preslika hrvatske putovnice ili bosansko-hercegovačke osobne iskaznice.

Izađite i dajte glas Kolindi Grabar-Kitarović!

HDZ BiH u priopćenju zahvaljuje svim biračima koji su u prvom krugu predsjedničkih izbora podržali kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar-Kitarović i na taj način pridonijeli njezinom sjajnom rezultatu. Poziva sve birače da u što većem broju izađu na drugi krug predsjedničkih izbora i svojim glasom podrže Kolindu Grabar-Kitarović - prvu predsjednicu Republike Hrvatske!

Na sastanku su, osim glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića, sudjelovali članovi Izbornog stožera HDZ-a BiH dr. Nevenko Herceg, Vlado Džoić i Mario Grgić te predsjednici županijskih organizacija HDZ-a BiH Rafael Gagro (Hercegovačko-neretvanska županija) i Predrag Kožul (Zapadnohercegovačka županija), kao i Slađan Bevanda, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar.