Utemeljitelj naše stranke u njemačkoj saveznoj pokrajini Hessenu i dugogodišnji predsjednik Ogranka HDZ-a Koblenz Jakov Vranković preminuo je u svojoj 78. godini.

Koordinacije HDZ-a iz Njemačke uputile su u svoje ime i u ime predsjednika Andreja Plenkovića sućut ožalošćenoj obitelji, rodbini i prijateljima pokojnog Jakova Vrankovića, u kojoj stoji:

Od dragog nam Jakova opraštamo se s velikom zahvalnošću i sjećanjem na njegova djela i njegov predani angažman na dobrobit Domovine, našeg naroda i hrvatskih udruga u Koblenzu i čitavoj Njemačkoj.

Sprovodni obred održat će se u ponedjeljak, 25. veljače, u 14:30 u Koblenzu, na Hauptfriedhof (Eingang Hüberlingsweg Karthause, Fröbelstraße 9).

ŠJOR JAKOV - DOMOLJUB, NOVINAR & SPORTSKI DJELATNIK

Šjor Jakov, kako su ga mnogi od milja zvali, bio je i jedan od osnivača Hrvatskoga svjetskog kongresa Njemačke i aktivni član mnogih hrvatskih društava u Koblenzu, kao i osnivač i višegodišnji predsjednik NK Croatia u tom gradu.

Hrvati u Njemačkoj pamtit će ga i kao dugogodišnjeg suradnika hrvatskih medija u iseljeništvu i Domovini, a najduže je pisao za tadašnje inozemno izdanje Slobodne Dalmacije.

S otoka Hvara

Jakov Vranković je krajem 1964. iz svog rodnog mjesta Svirče na otoku Hvaru doselio u Zagreb, odakle je početkom sedamdesetih otišao u Koblenz, gdje je radio i živio sa suprugom i dvije kćeri.

- Izražavajući iskrenu sućut obitelji i žaleći zbog gubitka za našu zajednicu, preporučamo dragog nam pokojnika u molitve. Neka mu Pravedni Sudac bude milosrdan i primi njegovu dušu k Sebi, a obitelji neka podari snage i vjere u ovim teškim trenutcima - objavljeno je na mrežnim stranicama Hrvatske katoličke misije Koblenz.