Svi i sve za našu predsjednicu! - jednodušna je to poruka naših iseljenika iz švedskog grada Göteborga koji nisu štedjeli ni vremena, ni truda, ni novca zaputiti se do čak 350 kilometara udaljenog Kopenhagena (Danska) kako bi u diplomatsko-konzularnom predstavništvu RH na glasačkom listiću zaokružili pobjednički broj 1. 

Njih točno 42-oje u ranojutarnjim je satima krenulo kako bi na vrijeme stiglo na biralište. Svaka čast! 

SDP protiv iseljeništva

Predsjednik naše stranačke organizacije u Göteborgu Tomislav Mikulić za hdz.hr ističe da za drugi krug već ima 60 prijavljenih glasača i da je stoga rezervirao - dva autobusa. U pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović apsolutno su uvjereni:

- I Josipović i Milanović marginaliziraju hrvatsko iseljeništvo, ponekad nas tretiraju kao nekoć „neprijateljsku emigraciju“. Mnogo se nas mladih nadalo da ćemo se početi vraćati u Hrvatsku, ali se sa SDP-ovom vlasti događa upravo suprotno. Iseljenika je, naime, sve više. I to je jako žalosno! Stoga smo za promjene - za bolju Hrvatsku!

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/poruka-sa-svih-kontinenata-imam...

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/njemacka-austrija-i-svicarska-z...

Trijumf i u Danskoj i Švedskoj

Inače, i u Švedskoj i u Danskoj buduća je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović hametice porazila Milanovićeva kandidata Josipovića. U Švedskoj je, naime, dobila 69.84 posto potpore, a u Danskoj još više - 76.47!