Koordinacija HDZ-a Srednje Njemačke upriličila je u Frankfurtu na Majni (Savezna pokrajina Hessen) veliku proslavu trijumfa Kolinde Grabar-Kitarović. Hrvatska je prvi put u povijesti dobila predsjednicu, a njezinoj veličanstvenoj pobjedi nad Milanovićevim kandidatom Josipovićem bitan su doprinos dali i Hrvati u Njemačkoj. 

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/njemacka-za-predsjednicu-9412-p...

Vodstvo Koordinacije, članovi HDZ-a, simpatizeri i njemački prijatelji - njih više od stotinjak - u Diva Baru feštali su do u kasne sate. 

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/hrvati-u-regensburgu-proslavili...

Izbori - najvjerodostojnija anketa

Pozdravno slovo uputio je predsjednik Koordinacije HDZ-a Srednja Njemačka Kruno Šimović, istaknuvši da Josipovića od poraza nisu spasile ni „ankete“ koje su mu cijelo vrijeme išle na ruku umjetnim „pumpanjem“ njegove tobože goleme popularnosti. A pobjeda kandidatkinje HDZ-ove koalicije - dodao je Šimović - uvertira je u trijumf na parlamentarnim izborima:

- Okupili smo se obilježiti veliku izbornu pobjedu i naše kandidatkinje i naše stranke! Prvi put u povijesti jedan predsjednik RH nije dobio drugi mandat. A prije nekoliko mjeseci malo je tko izvan HDZ-a vjerovao u takav ishod. No zajedničkim radom i naporom uspjeli smo pobijediti sve „ankete“ i režimske medije. Na području naše koordinacije predsjednica Grabar-Kitarović je dobila 2.462 glasa. U odnosu na prošle izbore - priličan skok! Ti su glasovi dobiveni zahvaljujući angažmanu svih vas. Hvala najljepša!

Prekinuta „crvena nit“

Član Nacionalnog vijeća HDZ-a Ivan Sablić (i jedini kandidat iseljeništva na svim listama za prošle euroizbore) ne bez ponosa je izdvojio da smo nakon prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana sada dobili i prvu hrvatsku predsjednicu:

- To nije obična pobjeda. Njena vrijednost će se vidjeti sljedećih mjeseci i godina. Ovo nije obična smjena na Pantovčaku, to je bio prekid crvene niti koja se vukla zadnjih petnaest godina, a koja korijene vuče još od prije 90-ih!

Predsjednik pak HDZ-ova ogranka u Frankfurtu Franjo Akmadža zahvalio je svima koji su u iseljeništvu zaslužni za trijumf Kolinde Grabar-Kitarović. A u ime odbora HDZ-a kojem je na čelu obećao je da će HDZ nastaviti putem predanog rada i uspjeha.

Zastupnici, vijećnici, predsjednici okruga…

http://www.hdz.hr/vijest/eu/glavni-tajnik-u-hessenu-jos-intenzivnija-sur...

Riječi podrške došli su uputiti i mnogobrojni ugledni njemački prijatelji. Tako se okupljenima obratio zastupnik u pokrajinskom parlamentu Hessena (i član predsjedništva CDU-a) dr. Ralf-Norbert Bartelt, a proslavu su dolaskom uveličali i predsjednik gradskog okruga Mainz Karsten Lange te zastupnica u gradskom vijeću Frankfurta Christiane Loizides.

Na skupu su još bili generalni konzul BiH u Njemačkoj Dragan Bagarić, konzul RH u Frankfurtu Ante Bagarić, bivši saborski zastupnik dr. Stanislav Janović sa suprugom Amalijom (poznatom aktivisticom za hrvatska prava) te predstavnici HDZ-a gradova Mainza, Wiesbadena, Mannheima, Bad Homburga, Ludwigshafena i Koblenza.

Photo: fenix-magazin.com 

Cijelu fotogaleriju možete pogledati na linku: 

http://fenix-magazin.com/105051/pobjeda-kolinde-grabar-kitarovic-proslav...