Glavni tajnik HDZ-a (i čelnik Izbornog stožera za parlamentarne izbore) Milijan Brkić danas je u Središnjici održao sastanak s predstavnicima zajednice vojvođanskih Hrvata. Među inim, i predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Petrom Kuntićem. Osim glavnog tajnika HDZ-a, sastanku su - uime naše stranke - nazočili saborski zastupnik (i predsjednik HDZ-ova Odbora za iseljeništvo i hrvatske nacionalne manjine) Ante Babić te tajnica za iseljeništvo HDZ-a Margareta Mađerić. 

Pripreme za pobjedu

Ključna tema sastanka - pripreme za pobjedu na parlamentarnim izborima. Detaljno se, naime, razgovaralo o pripremama za stranačke klauzure, mobilizaciji, motivaciji i informiranju članstva. Glavni tajnik HDZ-a se zahvalio vojvođanskim Hrvatima na iznimnoj potpori za predsjedničke izbore u Hrvatskoj. A tako će biti i na parlamentarnim. 

Dogovoreni su modeli koordinacije i strategija zajedničkog djelovanja u kampanji s ciljem što boljeg informiranja Hrvata u Vojvodini o ključnim temama. Koordiniran je daljnji nastavak izvrsne suradnje u osnaživanju prava Hrvata u Vojvodini kao nacionalne manjine. Posebno na provedbu međunarodnog ugovora o zaštiti nacionalnih manjina između Hrvatske i Srbije.