Prvi hrvatski predsjednik i ovaj spomenik simboliziraju sve nas koji smo vjerovali u opstojnost i budućnost hrvatskog naroda, ali i sve žrtve koje su položile svoj život u Domovinskom ratu. Kako godine prolaze, slova imena dr. Franje Tuđmana, zapisana u tvrdi kamen ili u našim srcima, postaju sve zlatnija - istaknuo je naš saborski zastupnik prof. dr. sc. Miroslav Tuđman nakon što je, u ime obitelji, u Tomislavgradu otkrio spomenik svome ocu, utemeljitelju moderne hrvatske države i predsjedniku svih Hrvata dr. Franji Tuđmanu.

U ime obitelji poginulih hrvatskih branitelja, spomenik je (su)otkrila časna sestra Matija Pačar.

Upravo na Trgu dr. Franje Tuđmana

Podizanjem ovog spomenika, i to upravo na Trgu dr. Franje Tuđmana, hrvatski narod iskazuje svoju zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku za sve dobro što je učinio - poručili su iz Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad, koje su i organizirale postavljanje spomenika u suradnji sa Zakladom ”Dr. Franjo Nevistić” iz Zagreba te općinskom Hvidrom i Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Na spomeniku koji je izradio akademski kipar Ilija Skočibušić zapisane su riječi "Ovdje je rođena i ovdje se brani Hrvatska", koje je dr. Tuđman izrekao 1993. tijekom posjeta Tomislavgradu. Spomenik, koji su simbolički čuvali članovi Hajdučke družine Mijata Tomića, blagoslovio je fra Gabrijel Mioč.

Spasio Bihać od sudbine Srebrenice

- Upravo je dr. Tuđman bio iskreni zagovaratelj Bosne i Hercegovine kao samostalne i jake države. Upravo su dr. Tuđman i hrvatski vojnici u Oluji spasili Bihać od sudbine koja je pogodila Srebrenicu - kazao je Ivan Vukadin (HDZ BiH), načelnik Općine Tomislavgrad.

Na otvorenje je došao niz dužnosnika naše stranke, među njima predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Splita i saborski zastupnik Petar Škorić, predsjednica Odbora HDZ-a za Hrvate izvan Republike Hrvatske i državna tajnica u MVEP-u Zdravka Bušić, zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić…

Koordinacija HDZ-a za Opće izbore u BiH

Uz Brkića, koji je i voditelj nacionalne Koordinacije HDZ-a za Opće izbore u BiH, bili su i mnogi naši volonteri koji su na terenu motivirali Hrvate s dvojnim državljanstvom da se u što većem broju registriraju za dopisno glasovanje na listopadskim Općim izborima u BiH, i to s jednim jedinim ciljem - kako brojniji Bošnjaci ne bi preglasavanjem našim sunarodnjacima u BiH opet uspjeli nametnuti političke predstavnike.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/koordinacija-dva-sestrinska-hdz-motivirati-hrvate-da-u-sto-vecem-broju-izidu

Pokažimo svi zajedno srce ponosno!

- Dali smo i dat ćemo sve od sebe kako razni „komšići“ i „sejde bajramovići“ ne bi predstavljali Hrvate u Predsjedništvu BiH i Domu naroda Federacije BiH. Pod sloganom „Pokažimo svi zajedno srce ponosno!“, na području našega mjesnog odbora potaknuli smo oko 300 Hrvat(ic)a da se registriraju za izbore - otkrio je Lukica Krijan, pomoćnik voditelja Stožera za BiH Temeljnog ogranka HDZ-a Sveta Klara (Novi Zagreb - zapad), koji je također bio u Tomislavgradu.  

Išli smo od kuće do kuće, objašnjavali važnost nadolazećih izbora u BiH, drugoj domovini hrvatskog naroda, pomagali našim susjedima da se prijave… Što veća izlaznost Hrvata preduvjet je postizanja stvarne ravnopravnosti našeg naroda u BiH! - poručio je na kraju Krijan.

Photo: tomislavcity.com & Hercegbosanska županija