U Tivtu (Boka Kotorska, Crna Gora) danas je u Multimedijalnoj dvorani održan 4. Izborni sabor Hrvatske građanske inicijative (HGI). Inače, ovo je jedina politička stranka Hrvata u Crnoj Gori, a na parlamentarnim izborima 2012. stranka je dobila jedno zastupničko mjesto u Skupštini Crne Gore.

Vučinović ponovno izabrana

Ukupno 81 stranački izaslanik sudjelovao je u radu 4. Izbornog sabora, a povjerenje za (novi) mandat na mjestu predsjednice ukazano je Mariji Vučinović. Izabrana je, naime, na još jedan - četverogodišnji mandat. Ujedno su izabrani i novi članovi stranačkih tijela. Valja istaknuti da je Marija Vučinović i ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore.

Međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač pribivao je kao gost na 4. Izbornom saboru te se u govoru obratio prisutnima. Predsjednici Mariji Vučinović čestitao je na ponovnom izboru i prenio joj pozdrave predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka.

Bitan dio političkog života

O visokom stupnju uključenosti hrvatske nacionalne manjine u politički život Crne Gore svjedoči (i) prisutnost predsjednika vlade Mila Đukanovića - ali i drugih stranačkih čelnika i državnih dužnosnika-  na Izbornom saboru Hrvatske građanske inicijative. 

Međunarodni tajnik HDZ-a dr. Kovač zaželio je pak predsjedniku crnogorske vlade Đukanoviću mnogo uspjeha u procesu uključenja Crne Gore u europsku i atlantsku obitelj.

Identitet. Kultura. Tradicija.

Predsjednica HGI-a Vučinović naglasila je da će stranka i dalje vrijedno raditi na očuvanju identiteta, kulture i tradicije. Te da aktivna i nepokolebljiva politika HGI-a vjerno predstavlja hrvatsku zajednicu u Crnoj Gori.