Koordinacija HDZ-a za Sjevernu Rajnu Vestfaliju organizirala je u Bochumu, u prostoru Hrvatske katoličke misije, predstavljanje knjige „Hrvatska u raljama djece komunizma“ novinara Tihomira Dujmovića.

Mobilizacija u Njemačkoj

Predsjednik Koordinacije dr. Veselko Jovanović u pozdravnom se govoru osvrnuo na trijumf Kolinde Grabar-Kitarović te je - ne bez ponosa - s nazočnima podijelio svoje dojmove iz njezinog stožera u Zagrebu s veličanstvene proslave u pobjedničkoj izbornoj noći. Dr. Jovanović i sam je predano sudjelovao u kampanji mobilizirajući sve domoljubne snage da iziđu na izbore u ovoj najmnogoljudnijoj njemačkoj saveznoj pokrajini. ZA predsjednicu ZA bolju Hrvatsku!

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/sjeverna-rajna-vestfalija-za-do...

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/njemacka-za-predsjednicu-9412-p...

Djeca komunizma vs. hrvatski narod

Tajnik Koordinacije Niko Ereš predstavio je publici sadržaj Dujmovićeve knjige, istaknuvši da je autor poznati novinar i publicist koji - predan istini - piše objektivno, argumentirano i - hrabro. 

- Oštroumnim zapažanjima Dujmović je postao jedan od najboljih kroničara hrvatske sadašnjosti. U najnovijoj knjizi donosi detaljan pregled katastrofalnih poteza SDP-ove vlade, analizira jednog po jednog ministra, najveće afere ove vlasti te iznad svega ideološka pitanja na kojima insistiraju i na kojima su vladajući neokomunisti podijelili naciju kao nikada u modernoj povijesti. U drugom se dijelu knjige autor bavi Josipovićem i minuciozno - od Lex Perković pa nadalje - raščlanjuje njegove poteze. 

Opčinjeni „regionom“

Potom je knjigu predstavio i sami autor Tihomir Dujmović, navodeći više primjera kojima je ilustrirao nesposobnost, socijalnu neosjetljivost, gospodarsku neučinkovitost i anacionalnu orijentaciju SDP-ove vlasti:

- Hrvatska ne može dopustiti nastavak agonije jer bi nastavak ove politike bio poguban za sve. Unatoč tome što je RH članica Europske Unije i što je to članstvo bilo naš strateški i nacionalni cilj, vladajući čine sve kako bi Hrvatsku stavili u kontekst „regiona“ - jer su njim opčinjeni! Činjenica je da se vladajući  ne snalaze najbolje u Bruxellesu - osobito kada se radi o povlačenju sredstava iz EU fondova ili pak o dosljednoj primjeni europskih standarda. Najbolja je to ilustracija njihove nesposobnosti, ali i teške ideološke opterećenosti! 

Pritisak na slobodne novinare

Dujmović se potom osvrnuo na katastrofalnu medijsku sliku Hrvatske:

- Mediji su najvećim dijelom pod kontrolom neokomunističke vlasti, ne postoje uvjeti za razvijanje slobodnog i objektivnog novinarstva! Ono malo slobodnih, nerežimskih novinara svakodnevno je izloženo pritisku vladajućih.

Valja spomenuti da je predstavljanje Dujmovićeve knjige samo jedna u nizu planiranih aktivnosti Koordinacije HDZ-a za Sjevernu Rajnu Vestfaliju u jubilarnoj godini 25. obljetnice svog osnutka.