U Johovcu u Bosanskoj Posavini obilježena je 23. godišnjica pogibije 15 hrvatskih branitelja i sedam civila tijekom velikosrpske agresije na ovo mjesto u ljeto 1992. Slabo naoružani branitelji - ne štedeći vlastite živote - suprotstavili su se mnogobrojnijim srpskim vojnim i paravojnim jedinicama. Braneći hrabro svoju rudnu grudu utkali su svoje živote u temelje hrvatske slobode. Agresor je tih dana u svom zločinačkom činu ubio sedam nedužnih civila. 

Da se nikad ne zaboravi!

U spomen žrtvama agresije izaslanstvo naše stranke je u Johovcu - kod spomenika s imenima i križa - položilo vijenac i zapalilo svijeće. Predvodio ga je osobni izaslanik predsjednika Tomislava Karamarka - prvi čovjek brodsko-posavskog HDZ-a Pero Ćosić. U izaslanstvu Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ - koje je također položilo vijenac i zapalilo svijeće - bili su brigadiri Ivan Rašić i Zoran Piličić, pukovnik Mijo Crnoja, Pavo Naletilić i Drago Majić.

U molitvi okupljeni

Program obilježavanja 23. godišnjice stradanja Hrvata iz Johovca započeo je otvorenjem i blagoslovom spomen kapelice. U njoj je - u spomen na stradale branitelje i civile - uređena spomen-soba s fotografijama žrtava. Potom je služena sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje. 

Obilježavanjem značajnih datuma i događanja iz Domovinskog rata, čuva se sjećanje na one koji su najzaslužniji da bismo mi danas bili slobodni. Branitelji - u našim ste mislima i molitvama.