Sve je spremno za zajedničko hodočašće Mladeži HDZ-a i sestrinskog pomlatka HDZ-a BiH u Međugorje. Stotine mladih ljudi iz svih krajeva Lijepe Naše i BiH, 29. kolovoza stiže u ovo poznato hodočasničko mjesto kako bi poslali poruku zajedništva u molitvi.

Demokršćanske vrijednosti

Predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver ističe da s nestrpljenjem iščekuje hodočašće - za koje se nada da će postati tradicija:

- Rado smo se odazvali pozivu Mladeži HDZ-a BiH s kojom imamo izvrsnu suradnju. Kao pojedinci svake godine posjetimo Međugorje, ali nam je posebno drago što ćemo prvi put kao organizacija Mladeži HDZ-a RH, zajedno s našim prijateljima iz Mladeži HDZ-a BiH, moliti za Gospin zagovor. Kao politički pomladak HDZ-a njegujemo, i u politici promičemo demokršćanske vrijednosti te odajemo priznanje Katoličkoj crkvi koja je kroz stoljeća bila glavni branitelj naših nacionalnih interesa i obiteljskih vrijednosti. A koje i danas treba čuvati i njegovati radi opstojnosti hrvatskog naroda u Hrvatskoj i BiH. Nadamo se da će ovo hodočašće postati tradicionalno i zahvaljujem se Mladeži HDZ BiH na ovoj hvale vrijednoj inicijativi.

Skup zajedništva mladih

Predsjednik sestrinskog pomlatka HDZ-a BiH Vedran Kožul naglašava kako je ovo hodočašće veliki skup zajedništva mladih koji šalje vrlo snažnu poruku:

- Ponosan sam na hodočašće Mladeži HDZ BiH iz 2013. godine. Slike nekoliko stotina mladih koji su te godine došli u ovo mjesto molitve ostale su u prelijepom sjećanju mnogima. Sada sam još ponosniji jer ove godine hodočašće organiziramo zajedno s našim prijateljima iz Hrvatske. Također, pridružit će nam se i mladi Hrvati iz Vojvodine, što dovoljno govori o našoj povezanosti u promicanju ljubavi prema obitelji, hrvatskom narodu i našoj vjeri koja nas je kroz teška stoljeća i očuvala.

Molitva u zajedništvu mira, ljubavi i vjere

Kožul je pozvao sve članove, simpatizere i prijatelje da im se u što većem broju pridruže molitvi u zajedništvu mira, ljubavi i vjere:

- Živimo u vremenu iskrivljenih vrijednosti, vremenu u kojemu se tradicionalno želi prikazati kao nešto nazadno - mi se ne uklapamo u tu priču. Štoviše, našim djelovanjem, pa i samim hodočašćem, ponosno ističemo naše demokršćanske vrijednosti!