Velika pobjeda sestrinskog HDZ-a BiH na izborima u Bosni i Hercegovini! Predsjednik te stranke i Hrvatskog narodnog sabora (HNS), koalicije gotovo svih stranaka hrvatskog predznaka u susjednoj državi, dr. Dragan Čović novi je hrvatski član Predsjedništva BiH! Prema neslužbenim podacima na 96 posto obrađenih biračkih mjesta, dvojbe više nema! Dr. Čović pobijedio je svog protukandidata Martina Raguža (HDZ 1990), za kojeg su glasovali Bošnjaci. No ovog puta, zahvaljujući hrvatskom jedinstvu, spriječen je izborni inženjering kojim je dosad drugi narod birao hrvatskog člana Predsjedništva BiH. 

Premoćna pobjeda 

U svim županijama i općinama u kojima su Hrvati većina HDZ BiH dobio je od 60 do 90 posto glasova! - istaknuo je dr. Čović u sinoćnjem pobjedničkom obraćanju u Domu HDZ-a BiH u Mostaru. Te dodao: 

- Zahvaljujem svima koji su dali potporu HDZ-u i HNS-u BiH. Napravili smo veliki posao u teškoj socijalnoj, političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH. Oni koji su htjeli politički avanturizam i htjeli trgovati izbornom voljom hrvatskog naroda su kažnjeni od svog naroda. 

Objavu izborne pobjede HDZ BiH proslavio je uz vatromet i pjesmu: