Na velebnom predizbornom skupu u dupkom punoj dvorani Grand Hotela Park - osim predsjednika Tomislava Karamarka, sabornika Branka Bačića, župana Nikole Dobroslavića i budućeg gradonačelnika Mate Frankovića - govor je održao i glavni tajnik sestrinskoga HDZ-a BiH Vlado Džoić. Okupljenima se Džoić obratio uime predsjednika HDZ-a BiH (i predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH) prof. dr. Dragana Čovića te uputio snažne riječi potpore mladom i energičnom Frankoviću. Dolazak izaslanstva sestrinskog HDZ-a BiH izraz je zahvalnosti za svu potporu HDZ-a - na čelu s predsjednikom Karamarkom - Hrvatima u BiH u ostvarivanju prava na punu jednakopravnost s ostala dva konstitutivna naroda.

Govor Vlade Džoića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Nametanje kolektivnog  zaborava

Prenosim vam pozdrave predsjednika HDZ-a BiH prof. dr. Dragana Čovića i 40.000 članova HDZ-a BiH. Ne mogu se oteti dojmu da se zadnjih desetak godina hrvatskome narodu pokušava nametnuti kolektivna amnezija - da se izbriše kolektivno sjećanje na sve što je HDZ napravio za Hrvatsku. Ne može se i ne smije dopustiti padanje u zaborav činjenice da je upravo HDZ - na čelu s dr. Franjom Tuđmanom - stvorio samostalnu i suverenu RH.

Ponosni na svoje djelo

Ne može se i ne smije zaboraviti da je HDZ organizirao pobjedničku Hrvatsku, obnovio porušenu i opljačkanu zemlju i uveo je u EU. Ponosni smo na to! Svjedoci smo velikih pobjeda HDZ-a koji se vratio svom izvornom obliku djelovanja i hrvatskom čovjeku. To je najbolji recept za pobjede!

Franković će Grad učiniti boljim

Moj je dolazak ovdje znak iskrene zahvalnosti i hrvatskog naroda i članova HDZ-a BiH - znamo cijeniti sve što je HDZ na čelu s dr. Tuđmanom učinio za svoj hrvatski narod. Isto tako, zahvaljujemo predsjedniku Tomislavu Karamarku, predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović i svim članovima stranke koji tako zdušno podupiru hrvatski narod u BiH da bude jednakopravan s druga dva konstitutivna naroda. Ovi su izbori uistinu važni - odlučujete hoće li Dubrovnik biti bolji ili će nazadovati. Mato Franković će ovaj grad učiniti boljim! Izađite, stoga, u nedjelju na izbore - za pobjedu HDZ-a!

POTPORA RAMLJAKA FRANKOVIĆU

Uoči samog skupa, izaslanstvo HDZ-a BiH - kojeg su pored Džoića činili član Predsjedništva HDZ-a BiH (i kandidat za ministra pravosuđa u Vijeću ministara BiH) Josip Grubeša, predsjednik Općinskog odbora HDZ-BiH Rama Drago Tule i zastupnik u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije Ante Pavličević - sastalo se s predstavnicima Ramske zajednice u Dubrovniku. Svrha sastanka - razgovor sa članovima Zajednice o njihovim potrebama i životu u Dubrovniku, te boljoj povezanosti s Ramom i HNŽ-om. Ali i motiviranje svih građana Dubrovnika porijeklom iz BiH da u što većem broju u nedjelju izađu na izbore i glasuju za Matu Frankovića.