Uistinu veličanstvena, pobjednička atmosfera u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ na svečanom obilježavanju 25. obljetnice Prvog Općeg sabora HDZ-a. I nakon 25 godina - jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske nasušna je potreba, kamen temeljac bolje Hrvatske. Iz cijelog svijeta pristigli su članovi naše stranke da sudjeluju u svečanom trenutku, obljetnici vrijednoj istaknutog mjesta u nacionalnoj povjesnici. Mnoštvo Hrvata iz Bosne i Hercegovine, također, pribivalo je veličanstvenom trenutku. Gromoglasnim pljeskom pozdravljeni su stoga predsjednik sestrinskog HDZ-a BiH prof. dr. Dragan Čović i predstavnik iseljeništva Ivica Zdunić. 

Njihove govore pogledajte u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

ČOVIĆ: Zajedno slavimo sve naše pobjede!

HDZ i sestrinski HDZ BiH zajedno slave svojih 25 godina! U BiH gradimo svoju domovinu zajedno s Bošnjacima i Srbima. I - prema ustavnim odredbama - svim građanima koji se ne izjašnjavaju kao tri konstitutivna naroda. Hrvatska je članica EU i NATO-a, no nama u BiH je taj put još uvijek dalek. Stoga je uloga dva sestrinska HDZ-a preznačajna i nedjeljiva. Jedan je HDZ! To je poruka koja se mora čuti kako u Hrvatskoj, tako i u BiH!

Pobjednička stranka 

HDZ BiH je pobijedio na parlamentarnim izborima u BiH - uvjerljivije nego ikada! Poslali smo vrlo jasnu poruku - bez HDZ-a BiH ne može se graditi budućnost ni BiH ni hrvatskog naroda. Ponosni smo na Domovinski rat u kojem se branio svaki dom - od Posavine i Središnje Bosne do Hercegovine. Na poseban se način odnosimo prema braniteljima - kako bi zaštitili svetost njih i Domovinskog rata. 

Jednakopravnost za sve

Na predsjedničkim izborima dobili smo predsjednicu RH. No vidjeli ste kako se na četiri izborna mjesta u BiH odvijao proces glasovanja. Stoga ćemo tražiti kad HDZ pobijedi na parlamentarnim izborima vrlo jasno opredjeljenje - svakom građaninu BiH koji ima pravo glasovati na izborima u Hrvatskoj treba biti omogućeno da to učini dostojanstveno. A ne da mora u redovima čekati! BiH ne može preživjeti kao moderna europska država bez jednakopravnosti hrvatskog naroda. Zajedno ćemo slaviti svaku vašu novu pobjedu!

 ZDUNIĆ: HDZ je pobjednička stranka - iseljenici su uz vas!

Zadovoljstvo je biti danas ovdje. Predsjedniče Karamarko, sa svojim ste suradnicima uspjeli reorganizirati stranku. Ostvaren je niz izbornih pobjeda! Ono što je bilo nemoguće - uspjeli ste postići. Vratili ste nam pobjede! A zadnji predsjednički izbori su - posebna poslastica! Na parlamentarne izbore idemo u pobjedničkom duhu. 

S ponosom se sjećamo dr. Tuđmana

Kad je 1987. godine prvi put među nas iseljenike došao dr. Franjo Tuđman i njegova supruga Ankica Tuđman - ujedinila se domovinska i iseljena Hrvatska. Ti se dani ne zaboravljaju! Nije lako danas biti iseljeni Hrvat - ponižavaju nas! Jer, ako iseljena Hrvatska doprinosi proračunu RH, valjda ima pravo na glasovanje. Pogledajte samo što rade druge nacije. Stoga zahtjevamo promjenu izbornog zakona, Ministarstvo iseljeništva, zaustavljanje egzodusa Hrvata...