Na Klauzuri Hrvatske demokratske zajednice za 11. izbornu jedinicu u Vitezu (Bosna i Hercegovina) - osim predsjednika Tomislava Karamarka - brojnim okupljenima se obratio predsjednik sestrinskog HDZ-a BiH (i predsjedavajući Predsjedništva BiH) prof. dr. Dragan Čović. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-vitezu-nasa-vlada-aktivno...

Govor predsjednika HDZ-a BiH možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Jedan narod - jedan HDZ

U svim sredinama u Bosni i Hercegovini gdje živi hrvatski narod, na vlasti je HDZ. Ili - još konkretnije - Hrvatski narodni sabor BiH jer smo se u njemu okupili. A za nekoliko dana završit ćemo i unutarstranačke izbore. Imamo strukturu koja može odgovoriti na sva iskušenja koja su pred Hrvatima u BiH. Zajedno! Jedan je HDZ - to treba stalno zagovarati!

Legalni i legitimni predstavnici

Važno je istaknuti da su predstavnici HNS-a BiH popunili u vlasti sva mjesta koja pripadaju hrvatskom narodu. To nije bilo tako u zadnjih osam godina! Ne postoji nijedna institucija na razini države u kojoj nisu predstavnici hrvatskog naroda. Ne postoji mogućnost vođenja politike u BiH - bez legalnih i legitimnih predstavnika hrvatskog naroda! 

Za europsku…

Vrlo brzo donijet ćemo paket mjera za europski put BiH! Pokazat ćemo na sastancima - već u Beču - da to možemo napraviti i da europski put predvode Hrvati. Jer, nema tko drugi! Poslali smo, dakle, poruku o europskom putu BiH - ne vidim drugi! A onda - urediti BiH. To nije lako. Nemamo pomoć od trenutne vlade u Hrvatskoj! Milanović je izjavio da nema s kime pregovarati u BiH, odnosno da ne zna s kim bi pregovarao. Da nije tužno - moglo bi se drugačije nazvati! Jer - toliko toga postoji što veže dvije zemlje i naš narod.

… i modernu BiH

Stoga nam je iznimno važna pobjeda HDZ-a na parlamentarnim izborima. Da imamo partnera, prijatelja s kojim možemo dogovarati - riješiti ključne probleme. Gradimo modernu, europsku BiH - u kojoj će hrvatski narod biti ustavno jednakopravan s druga dva naroda. 

Zajedno - do pobjede!

Zajednički ćemo raditi na gospodarskim projektima. Najotvorenije, najjasnije i bez imalo rezervi doprinijet ćemo pobjedi HDZ-a! Šaljemo poruku o jedinstvu i snazi hrvatskog naroda! U ključnom trenutku za nas u BiH stvorena je klima da smo jedno! Veselimo se pobjedi HDZ-a na parlamentarnim izborima.