U sklopu višednevnog posjeta BiH predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko (u pratnji glavnog tajnika Milijana Brkića, predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Milana Kovača i predsjednika saborskog Odbora za Hrvate izvan RH Ivana Šukera) sudjelovao je jučer u Livnu na predizbornom skupu Hrvatskoga narodnog sabora (HNS), predvođenog dr. Draganom Čovićem, predsjednikom sestrinskog HDZ-a BiH. 

Karamarko je u svome pozdravnom govoru istaknuo koliko je važno jedinstvo hrvatskog naroda u BiH. Donosimo neke od naglasaka: 

Vaš problem je i naš problem

U Hrvatskoj, s kojom su Hrvati iz BiH u suživotu, danas su na vlasti oni koji negiraju vrijednosti stvorene 90-tih. Protiv njih se moramo boriti, a u toj borbi će nam pomoći Hrvati u BiH! Ne dopustimo da nam govore da BH-Hrvati nisu vrijedni implementacije svoje konstitutivnosti i da nismo vrijedni ravnopravnosti. Problem Hrvata u BiH je problem Hrvata u Hrvatskoj. I zato sam u Livnu - kako bih podržao hrvatsko jedinstvo!  Jer, bez njega nema ni hrvatske pobjede ni hrvatskog opstanka u BiH!

Potpora Čoviću i HNS-u

Ovdje sam da podržim dr. Dragana Čovića. Čovjeka koji je shvatio težinu trenutka i koji na svojim plećima nosi težinu odgovornosti. Stao je na čelo ujedinjenih snaga za opstanak hrvatskog naroda u BiH. Ne možemo i nećemo dopustiti da nas itko tretira kao nacionalnu manjinu koja bi možda trebala i nestati. Nažalost, već smo nestali u jednom dijelu BIH. I o tome ćemo razgovarati s međunarodnom zajednicom kad dođemo na vlast! Hrvati u BiH žele živjeti na svojim ognjištima. 

Domoljubna koalicija

Nema dileme koga podupiremo. Naravno da smo za one koji su okupili hrvatski narod i hrvatske stranke u Hrvatski narodni sabor jer samo jedinstveni možemo pobijediti. I u Hrvatskoj skupljamo veliku, domoljubnu koaliciju protiv lažne socijal-demokracije koja nije ništa drugo nego jugonostalgija i jugofilija. Tome ćemo stati na kraj na parlamentarnim izborima. Molim vas da nam pomognete da maknemo čovjeka s onog brda koji je najavio da će zacrveniti Hrvatsku!

Cijeli govor pogledajte u nastavku: 

Nakon skupa, predsjednik Karamarka dao je izjavu okupljenim novinarima. Donosimo je u cijelosti:

KARAMARKO: Zajedno protiv Jo(sipo)vića!

Oduševljen sam. Bio sam na nekoliko skupova HNS-a, predvođenog HDZ-om BiH, oko kojeg se okupio hrvatski narod. Hrvatski čovjek je osjetio da je ugrožen. Isto kao i u RH. Vratio se onaj osjećaj koji smo imali 90-tih i zbog toga sam uvjeren da ćemo na izborima 12. listopada biti radosni - da ćemo slaviti pobjedu hrvatskih stranaka! Uvod je to i u naše pobjede u Hrvatskoj. Moramo srušiti predsjednika koji želi Hrvatsku vratiti u komunizam. Nakon parlamentarnih izbora i pobjede HDZ-a, RH će voditi još aktivniju politiku prema BiH. Konstruktivnu i dobronamjernu, ali s imperativom obrane prava i digniteta hrvatskog naroda u BiH. 

Preustroj - preduvjet gospodarskog oporavka

Moramo započeti procese koji će BiH privlačiti prema EU. BiH je prvorazredni gospodarski, prometni i  sigurnosni problem RH. Mi želimo da BiH što prije bude članica EU ne samo zbog interesa RH, nego i zbog svih ljudi koji žive u BiH. I Hrvati i Bošnjaci i Srbi žele živjeti u miru. A BiH je u ovom trenutku disfunkcionalna. Treba je učiniti funkcionalnom i dopustiti da se počne razvijati tržišno-socijalno gospodarstvo koje zastupaju europski pučani i mi u Hrvatskoj. On je u našem programu i uvjeren sam da će si hrvatski narod u BiH, koji je radišan, vrlo brzo uspjeti osigurati kvalitetan život.

Više fotografija možete pogledati na: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.769724933085536.1073741885.333...