Večeras sam ovdje da podržim hrvatsko jedinstvo, jer bez njega nema ni hrvatske pobjede ni hrvatskog opstanka u BiH! - istaknuo je na samom početku svog obraćanja građanima Orašja predsjednik Karamarko, koji je jučer u tom gradu u Bosanskoj posavini sudjelovao na predizbornom skupu koalicije Hrvatskog narodnog sabora (HNS), predvođene HDZ-om BiH. 

Donosimo i ostale poruke predsjednika HDZ-a:

Interes Hrvata ispred svega

U Orašju sam kako bih podržao koaliciju koja je u drugi plan stavila stranačke interese, a u prvi interes hrvatskog naroda i njegovog opstanka. Došao sam podržati čovjeka koji u svojoj mudrosti tu koaliciju i kreirao. Zahvaljujem Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a BiH, na svemu što je napravio za jedinstvo hrvatskog naroda u BiH. I mi u Hrvatskoj - a mi smo isti narod, isto tkivo, potječemo od istih roditelja - pribjegli smo velikoj koaliciji jer znamo da samo jedinstveni, okupljanjem domoljubnih snaga, možemo pobijediti one koji negiraju i relativiziraju suvremenu Hrvatsku, naše žrtve, koji ne poštuju naše branitelje, dovode u pitanje sve vrijednosti koje je stvorio najveći Hrvat 20. stoljeća dr. Franjo Tuđman.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/josipoviceva-i-milanoviceva-vlast-ne...

Ponos, dostojanstvo i dignitet

Problem Hrvata u BiH nije samo vaš, to je i naš problem. Dok god ne steknete ravnopravnost, nijedan Hrvat u Republici Hrvatskoj ne može mirno spavati. Znam dobro kolika je ljubav koja iz ovih krajeva potječe prema Hrvatskoj. Vidjelo se to i u Domovinskom ratu. Tisuće momaka iz BiH pritekli su u pomoć kako bi spasili mladu hrvatsku državu, neovisnost i demokraciju - koja je postignuta zahvaljujući upravo dr. Tuđmanu i HDZ-u. Dignimo glavu! Hrvatski narod se još jednom bori za opstanak i u BiH i u Hrvatskoj. Borimo se za svoj ponos, dostojanstvo i dignitet. Borimo se da se odužimo žrtvama koje su pale za našu neovisnost i nećemo dopustiti da nas nitko ponižava! Tu su naša ognjišta, ostavili smo vječni pečat u našoj domovini Bosni i Hercegovini. S vama smo i uz vas! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarko-necemo-dopustiti-obespravl...

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/iz-mostara-ovo-je-nasa-domovina...

Tražimo samo ono što nam pripada

Poštujemo ostale narode koji žive u BiH. Borili bismo se i za njihova prava kao što se danas borimo za svoja. Nismo agresivni, nismo imperijalisti, tražimo samo ono što nam pripada, a to je ravnopravnost koja uključuje i pravo na našu kulturu, jezik, na izborni zakon prema kojem ćemo sami moći birati svog člana Predsjedništva BiH. Ništa više i ništa manje!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarko-iz-medugorja-ravnopravnost...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/covic-hdz-nam-pomaze-na-putu-ravnopr...

Još jedna velika pobjeda

Jedino jedinstvo Hrvata u BiH i Hrvata u Hrvatskoj može riješiti „hrvatsko pitanje“. A svi oni koji nisu s nama odgovarat će na sudu povijesti. Kakvi su to osobni, partikularni, parcijalni interesi koji su jači od hrvatskog jedinstva? Njih će vrijeme pregaziti. Pred nama je velika pobjeda. Neka živi jedinstvo hrvatskog naroda u BiH, neka živi jedinstvo gdje god živjeli Hrvati, neka živi naša vječna Hrvatska i naša domovina Bosna i Hercegovina! 

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/video-predsjednik-karamarko-na-...

Govor predsjednika Karamarka u cijelosti pogledajte u nastavku:

Više fotografija možete pogledati u albumu na:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.765644020160294.1073741883.333...