Vrata Hrvatske širom su vam otvorena! Na nama u Hrvatskoj obveza je pružiti vam iskrenu i stvarnu priliku za ulaganja, obrazovanje i povratak - poručila je izvandomovinskoj Hrvatskoj predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u jučerašnjoj uistinu snažnoj poslanici. A na inauguraciju su stigli Hrvati iz cijelog svijeta. Koji su se na izborima listom izjasnili za svoju predsjednicu!

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/proputovali-cak-700-kilometara-...

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/njemacka-austrija-i-svicarska-z...

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/poruka-sa-svih-kontinenata-imam...

Golemi potencijal iseljeništva

U ovom članku izdvajamo dolazak predstavnika naše stranke iz naše tradicionalne saveznice Njemačke, prijateljske države s jednom od najbrojnih hrvatskih zajednica. Inauguraciju su tako na Markovu trgu pratili predsjednik i tajnik Koordinacije HDZ-a Srednje Njemačke Kruno Šimović i Franjo Akmadža te član Nacionalnog vijeća naše stranke (i jedini kandidat iseljeništva na svim listama za prošle euroizbore) Ivan Sablić. 

Akmadža je za hdz. hr podijelio dojmove:

- Iznimno mi je drago što je predsjednica u poslanici posebnu pozornost posvetila hrvatskom iseljeništvu. Mi smo jedan narod i moramo iskoristiti sve naše potencijale na dobrobit Hrvatske. I svi njemački prijatelji - koji su došli na inauguraciju - istaknuli su u razgovoru s nama važnost intelektualnog kapitala hrvatskog iseljeništva.

Ugledni njemački gosti

Na inauguraciji su bili mnogi istaknuti njemački političari, mahom članovi Kršćansko-demokratske unije (CDU): predsjednik Bundesrata (predstavnički dom 16 njemačkih saveznih zemalja) i ministar-predsjednik Vlade Savezne zemlje Hessen Volker Bouffier, član Odbora za gospodarstvo i energetiku Bundestaga Klaus-Peter Willsch, glavni tajnik CDU-a Hessena i zastupnik u parlamentu te njemačke federalne jedinice Manfred Pentz. 

http://hdz.hr/vijest/eu/glavni-tajnik-u-hessenu-jos-intenzivnija-suradnj...

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/cdu-hessen-u-posjetu-hdz-u-nastavak-inte...

- Mislim da je jako dobar znak što će nova predsjednica posjetiti Njemačku te se sastati s kancelarkom i predsjednikom. Siguran sam da je to jedan od najboljih temelja za dobru budućnost Njemačke i Hrvatske - istaknuo je Bouffier za Novu TV.

I vi ste Hrvatska!

U poslanici je predsjednica RH istaknula veliki povijesni doprinos iseljeništva na putu hrvatske samostalnosti i pozvala - kao i mnogo puta tijekom kampanje - na jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske:

- Koristim prigodu našem iseljeništvu diljem svijeta uputiti posebnu poruku: I vi ste Hrvatska! Nikada neću dopustiti da bilo tko zanemari vašu ulogu i doprinos u stvaranju hrvatske države. Vi ste važna poveznica Domovine sa svijetom, ali i bitna sastavnica našega nacionalnog razvitka. Vrata Hrvatske širom su vam otvorena! Vaše znanje i iskustvo su dragocjen. Na nama u Hrvatskoj obveza je pružiti vam iskrenu i stvarnu priliku za ulaganja, obrazovanje i – povratak!

SURADNJA S NJEMAČKIM STRUČNJACIMA

Kao što se sjećate, Klaus-Peter Willsch prošle je godine na HDZ-ovoj konferenciji „Investicijski potencijali Hrvatske“ održao zapaženi uvodni govor te sudjelovao u jednom od panela. I sam je član HDZ-ova hrvatsko-njemačkoga gospodarskog tima.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/investicijska-konferencija-2-ponosni...

http://www.hdz.hr/vijest/eu/njemacki-eksperti-u-hdz-ovu-timu-gospodarski...