Od srca želim svima koji slave Uskrs da ga uistinu provedu u ljubavi, miru, obiteljskom ambijentu i da s našim prijateljima podijelimo te vrijednosti. Papa Franjo nas uči da materijalno stavimo kao drugu vrijednost u svojim životima. Neka ovog Uskrsa svi budemo uz one koji nemaju, uz one koji teško sastavljaju kraj s krajem! - poručio je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik sestrinskog HDZ-a BiH prof. dr. Dragan Čović u intervjuu kojeg je ovih blagdanskih dana dao za Prvi.tv - prvu internet televiziju u Hercegovini.

Cijeli razgovor urednice i voditeljice Misijane Brkić Milinković s predsjednikom Čovićem možete pogledati, a u nastavku donosimo neke od njegovih poruka:

O europskom putu BiH

Više od pet mjeseci poslije izbora BiH je napokon dobila vlast. Vjerujem da time ulazimo u proces gospodarskog i socijalnog pokretanja naše zemlje te se okrećemo euroatlantskom putu. Smatramo da do kraja 2016. ili početka 2017. BiH može aplicirati za status kandidata u EU. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarko-iz-medugorja-ravnopravnost...

O hrvatskim braniteljima

Želimo do kraja zaštititi vrijednosti Domovinskog rata od bilo čijih hirova. Branitelje smo uključili u politički rad HDZ-a BiH, a želimo ih uključiti i u rad državnih institucija. Vjerujem da je to put za rješavanje problema braniteljske populacije. Naša je zadaća te probleme trajno riješiti. Ne smijemo se odreći BiH jer nje ne bi bilo da nije naših branitelja.

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/video-jedan-hrvatski-narod-jeda...

O reorganizaciji države i ravnopravnosti Hrvata

U ovoj godini trebamo izmijeniti izborno zakonodavstvo kako bismo riješili sve one probleme od presude u predmetu Sejdić-Finci, preko izbornih pravila za Mostar, a već u idućoj moramo donijeti dokument koji bi bio temelj za preinaku BiH koja mora biti uspješnija, racionalnija, jednostavnije organizirana, ali u osnovi da zadovolji duh Bosne i Hercegovine - jednakost i ustavnu ravnopravnost hrvatskog, bošnjačkog i srpskog naroda. Kako bi se uspjelo, trebaju nam prijatelji izvana. Prije svega, u Europskoj uniji, kojoj se želimo priključiti. 

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/video-hrvati-u-bih-ne-traze-nis...

O Papinu dolasku u BiH

Sva trojica članova Predsjedništva BiH posjetit ćemo Svetu Stolicu prije Papina dolaska u našu zemlju. A nadam se da ćemo dočekati da Sveti Otac dođe i u Mostar.