Predsjednik HDZ-a ponovno je u Bosni i Hercegovini. Našoj drugoj domovini - kako to često govori. Nakon što je ove godine pohodio Međugorje i Bosansku posavinu tijekom poplava, obilježio Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih režima na Bilima, obišao franjevce u Širokom Brijegu i Mostaru, a prije 15-tak dana govorio na obljetnici HDZ-a BiH, Tomislav Karamarko jučer je u Kupresu sudjelovao na Klauzuri naše sestrinske stranke kojih mjesec dana prije općih izbora u toj državi. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarko-iz-medugorja-ravnopravnost...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarko-u-odzaku-vlada-se-jos-nije...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-eu-se-odavno-obracunala-sa-svi...

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/kod-hercegovackih-franjevaca-mo...

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/video-iz-mostara-bih-ne-smije-b...

Kao posebni gost predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, Karamarko je na Klauzuri uputio pozdravni govor. Podsjetio je na Ustavom zajamčena prava koja pripadaju svakom Hrvatu, ali koja, nažalost, u BiH još nisu ispunjena. Izdvajamo dva dijela njegovog govora:

Tu smo da pomognemo!

Pri zadnjoj posjeti Mostaru upotrijebio sam jednu usporedbu kako bih opisao problem Hrvata u BiH, koji sagledavam integralno: kada netko udara jedan dio tijela, cijelo tijelo boli. Sve dok Hrvati u BiH ne postignu ravnopravnost, nijedan Hrvat ne može biti miran gdje god živio. Mi smo temeljna stranka koja je štitila hrvatske interese, stoga smo često meta lažnih optužbi. Uvjeren sam da ćemo se izboriti za ravnopravnost hrvatskog naroda, a kao što stalno ističem - mi smo tu da vam pomognemo! 

Pobjeda na predsjedničkim izborima!

Očekujemo pobjedu na predsjedničkim izborima. Dobit ćemo predsjednicu koji ima senzibilitet za probleme hrvatskog naroda i u RH i u BiH te koja nije bila član komunističke partije. Nakon pobjeda na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, lavovski ćemo se boriti za interese Hrvata kako u Hrvatskoj, tako i u BiH! Ravnopravnost je preduvjet kako bismo se mogli posvetiti rješavanju problema u gospodarstvu - rad, proizvodnja, investiranje, otvaranje prostora poduzetnicima! To je ono što je istinski bitno, a danas je u Hrvatskoj ugušeno nerazumnom gospodarskom i poreznom politikom nesposobne SDP-ove vlade.

Cijeli govor predsjednika Karamarka možete pogledati u nastavku:

Nakon govora na Klauzuri, predsjednik Karamarko u izjavi za medije ponovno je istaknuo svoju potporu sestrinskom HDZ-u i strankama okupljenim u Hrvatskom narodnom saboru, kazavši da ovako složni i osnaženi imamo velike šanse napokon zauzeti mjesto koje nam pripada u političkom životu BiH. 

Obljetnica oslobođenja Jajca (13. rujna) 

Predsjednik Karamarko danas je pak u Jajcu. Upravo su 13. rujna 1995. združene snage HVO-a i HV-a, u akciji Maestral, oslobodile taj starodrevni grad iz srca središnje Bosne te cijelo područje Pougarja. 

Karamarko će se pridružiti svom narodu u mimohodu do Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije (10:30), a nakon mise zadušnice položit će vijenac i zapaliti svijeću na spomen-obilježje poginulim braniteljima u središtu Jajca (12:30). Sudjelovat će i na svečanoj akademiji (13:00) u Domu kulture.

Sjećanje na žrtve u Uzdolu (14. rujna)

Trećeg će dana posjeta BiH izaslanstvo HDZ-a pribivati komemoraciji u Uzdolu (općina Prozor-Rama), na 21. obljetnicu masakra u kojem su pripadnici Armije BiH pobili 41 Hrvata - 29 civila i 12 razoružanih vojnika.