U cijeloj strci od predizbornih skupova i obilazaka svih dijelova Lijepe Naše, od intervjua i sučeljavanja, buduća predsjednica našla je vremena i za naše Posavljake - za naše sunarodnjake iz BiH. Tako je Kolinda Grabar-Kitarović ovih dana pohodila čak dva skupa Hrvata iz Bosanske posavine. 

Na prvom događaju - tradicionalnome posavskom sijelu župa Derventskog dekanata u Sesvetskom Kraljevcu pokraj Zagreba - poručila je svim Hrvatima iz BiH da će od prvog dana kad postane predsjednica čvrsto stati uz njih! 

Beskompromisno za Hrvate u BiH!

- Dosljedno ću se, beskompromisno, zauzimati za vaša prava, prvenstveno za punu ravnopravnost Hrvata na cijelom teritoriju BiH! Mi smo jedan narod, jedno biće! 

Grabar-Kitarović posebno je pozdravila hrvatske branitelje koji i dalje prosvjeduju ispred „matičnog ministarstva“, čiji je predstavnik Đuro Glogoški bio posebni gost Posavljaka u Sesvetskom Kraljevcu:

- Želim da izdržite u svojem naumu, svi smo čvrsto uz vas!

http://bit.ly/1IfRiRx 

Zaslužujemo da nas predstavlja istinski domoljub! 

Zbog njezinoga i HDZ-ova nepokolebljivog stava o Hrvatima u BiH, Posavljaci listom podržavaju buduću predsjednicu. Što je u izjavi za Kolinda TV najbolje izrekao član Predsjedništva HDZ-a BiH i ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš:

- Hrvati zaslužuju da ih predstavlja istinski domoljub, a to je zasigurno gospođa Grabar-Kitarović. Ona će znati predstavljati sve Hrvate diljem svijeta - gdje god se oni nalazili.

S Posavljacima i u Rugvici

Na drugom skupu - tradicionalnoj večeri Posavljaka u Rugvici (Zagrebačka županija) - Kolinda Grabar-Kitarović je istaknula je da se 11. siječnja ne bira samo predsjednica, nego i smjer kojim će krenuti RH, a kojim se određuje i položaj Hrvata u BiH:

- Pozivam vas da mi se pridružite u nedjelju kako bismo nastavili posao koji je započeo naš prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman te da Hrvatsku povedemo u blagostanje koje zaslužuje, a da Hrvati u BiH napokon implementiraju svoju punu konstitutivnost!