Uoči veličanstvenoga predizbornog skupa Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru, predsjednik Karamarko odgovarao je na pitanja okupljenih novinara. 

Među inim, prokomentirao je to što su Markić i Milanović tek sada „otkrili“ preferencijalno glasovanje - koje je uveo HDZ još za prve euroizbore - te ponovio da neće podržati nijedno „rješenje“, nijednu promjenu izbornog zakona kojom se i dalje obespravljuju Hrvati izvan RH. HDZ priprema cjelovitu izbornu reformu!

Donosimo izjavu predsjednika Karamarka:

Nebulozno mijenjanje zakona!

U godini izbora nije pametno mijenjati izborni zakon. Što se tiče preferencijalnog glasovanja, upravo ga je HDZ uveo i hrvatski su građani već dva puta na euroizborima glasovali po tom principu. Ne znam zašto gđa. Markić i g. Milanović sada otkrivaju preferencijalno glasovanje?! Ponavljam, ne podržavamo promjenu izbornog zakona u godini izbora. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-za-razliku-od-rjesenja-zeljke-mark...

Pri izmjenama moramo sagledati prioritete - a za nas je to činjenica da su po aktualnome izbornom zakoni naši građani koji žive izvan RH u neravnopravnom položaju. Kada to promijenimo, moći ćemo i o svemu drugom razgovarati! Upravo zbog toga što gđa. Markić u svoje referendumsko pitanje nije ugradila rješenje problema naših sunarodnjaka u BiH i iseljeništvu, mi i nismo podržali prikupljanje potpisa. Naravno, HDZ priprema cjelovitu izmjenu izbornog zakona!