(VIDEO) Došla sam danas ovdje istinski vas poduprijeti, čuti vaše probleme i poručiti da ću se kao predsjednica RH snažno boriti za vaša prava i zajednicu Hrvata u Vojvodini! - jasno i odlučno istaknula je Kolinda Grabar-Kitarović u sjedištu Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) u Subotici. 

Valja s ponosom naglasiti da je Kolinda Grabar-Kitarović prvi predsjednički kandidat koji je u sklopu izborne kampanje posjetio vojvođanske Hrvate!

Video možete pogledati na kolinda.tv: http://bit.ly/1JbpNMa

ZA rješavanje otvorenih pitanja  

U svom obraćanju istaknula je da Srbiji neće biti postavljani ultimatumi, no da mora potpuno provesti međudržavni sporazum dvije zemlje u dijelu koji se odnosi na prava hrvatske manjine ako želi nastaviti pristupne pregovore s EU:

- Definitivno ću ustrajati na zahtjevu da se provedu preuzete obveze Srbije u području ljudskih i manjinskih prava Hrvata u Srbiji, ali i kada je o drugim otvorenim pitanjima riječ - pitanju nestalih i razgraničenja.

ZA veća prava 

Buduća predsjednica poručila je da će se ustrajno zalagati da naši Hrvati u Vojvodini imaju apsolutno ista prava kao Srbi u Hrvatskoj. Naglasila je da Hrvatska ima pravo, ali i ustavnu obvezu brinuti o Hrvatima izvan Domovine:

- Obećavam da ću se od prvoga dana iskreno i potpuno zalagati za vas u razgovorima s predstavnicima državnih vlasti Srbije i ta pomoć neće biti samo deklarativna, kakvu nude sadašnja hrvatska vlada i predsjednik.

ZA potporu vojvođanskim Hrvatima

Nazočnima se obratio i predsjednik DSHV-a Petar Kuntić, koji je pozvao Hrvate u Vojvodini da 28. prosinca daju svoj glas Kolindi Grabar-Kitarović, jer će se ona kao predsjednica RH uistinu zalagati za zajednicu Hrvata u Vojvodini:

- Hrvatska manjina najviše problema ima sa zastupljenošću u parlamentarnim i državnim tijelima Srbije, ali trenutačno nedostaje jasna i konkretna potpora Hrvatske te očekujem da se to promijeni. Za ovih 25 godina koliko postojimo, uvidjeli smo da HDZ najbolje razumije probleme Hrvata u Srbiji, i zato podupiremo Kolinda Grabar-Kitarović!