Milanović je i na današnjoj konferenciji za novinare pokazao da ne zna krenuti od sebe, vidjeti ispred svoga praga. Podsjetit ću da nije nikako reagirao u protekle četiri godine kad su ministri u njegovoj vladi mahom bili u sukobu interesa. Bitno nam je pokrenuti Hrvatsku i provesti reforme - da hrvatski građani bolje žive. To nekome ne ide u prilog i stalno nastoji „pumpati“ afere te proizvoditi sukobe! - istaknuo je, između ostalog, saborski zastupnik Jasen Mesić na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Mesićevu izjavu možete poslušati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Milanović je i na današnjoj konferenciji za novinare pokazao da ne zna krenuti od sebe, vidjeti ispred svoga praga. Podsjetit ću da nije uopće reagirao u protekle četiri godine kad su ministri u njegovoj vladi mahom bili u sukobu interesa. Praktički - pola Milanovićeve vlade je bilo u sukobu interesa! Milanović nije reagira niti na optužbe o nedozvoljenim radnjama njegova brata. A nije reagirao ni u slučaju afere MiG-ovi, niti kada se na jednoj od zadnjih sjednica njegove vlade drastično digla cijena otkupa struje.

Vlada i radi i funkcionira

Milanović ne vidi ono što mu se događa ispred očiju, nego na ovako nepristojan i netransparentan način proziva Vladu, tvrdeći da ona „ne postoji“. Vlada ima podršku saborske većine - prije svega mislim tu na HDZ i koalicijske partnere. Vlada će funkcionirati i raditi. Saborska većina itekako postoji i postojat će do onda kada tako budemo smatrali unutar Domoljubne koalicije.

Reforme - bolji život građana

Bitno nam je pokrenuti Hrvatsku i provesti reforme - da hrvatski građani bolje žive. To nekome ne ide u prilog i stalno nastoji „pumpati“ afere te proizvoditi sukobe - kako bi se Vlada odmaknula od tog posla. Nemam nikakvih informacija da ne bi bilo zajedničke suradnje s Mostom u Saboru kao što je dogovoreno. Postoje izjave iz jedne i druge političke grupacije koje govore o dobroj suradnji.