(VIDEO) HDZ je jedina snaga koja može osigurati prosperitet Hrvatskoj, gospodarski rast i razvoj, voditi je odgovorno, mudro i razborito, vodeći računa o nacionalnim interesima hrvatskog naroda! Recimo NE jalovoj ljevici i populizmu! - poručio je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, često prekidan pljeskom i povicima odobravanja, na veličanstvenome predizbornom skupu u Ciboni:

- Neki bi se pod krinkom demagogije željeli prikazati većim domoljubima od nas. HDZ to neće dopustiti, kao što ne prihvaćamo ni pokušaje produbljivanja podjela u hrvatskom društvu! Pozivam vas na vjeru u sebe kako bismo ostvarili pobjedu i na predstojećim izborima! Recimo DA zajedništvu, ljubavi prema Domovini, odgovornosti, stručnosti, našim kandidatima i našim prijateljima! Recimo DA HDZ-u i Hrvatskoj!

Zahvalni prethodnicima, okrenuti budućnosti

Jandroković je naglasio da je HDZ-u stalo do svakog čovjeka, do svakog pojedinca, te da poštuje sve generacije, kako što to poručuje slogan naše kampanje "Hrvatska za generacije":

- Naš slogan znači da smo duboko zahvalni svim naraštajima Hrvata koji su prije nas radili za Domovinu, na stvaranju naše države, prije svih prvome hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju HDZ-a dr. Franji Tuđmanu te hrvatskim braniteljima, a da smo istodobno okrenuti budućnosti - da našoj djeci i unucima želimo ostaviti snažnu, sigurnu i stabilnu Hrvatsku, Hrvatsku koja gospodarski napreduje, u razvijenoj Europi!

Neka mlađe generacije imaju vjeru u nas, kako što smo i mi imali vjeru u svoje prethodnike! Mi vjerujemo u Hrvatsku! - dodao je.

Članovi - naša dragocjenost

Glavni tajnik posebno je zahvalio vrijednim članicama i članovima HDZ-a:

- Zahvaljujem za svaku sekundu truda koju ste nesebično dali za HDZ i Hrvatsku! Bez vas, ne bi bilo nijedne od mnogih naših veličanstvenih pobjeda! Bez vas, ni mi bi ne bismo ovdje govorili!

POSEBNI POZDRAV BISERKI PETROVIĆ

Jandroković je pozdravio okupljene hrvatske generale te ugledne javne osobe - znanstvenike, umjetnike, gospodarstvenike, glazbenike, sportaše - koji su došli u Cibonu pružiti podršku HDZ-u. Lino Červar, Ivica Tucak, Miroslav Ćiro Blažević, Radojka Šverko, Perica Bukić, Mate Bulić, Dubravko Šimenc, Mirjana Bohanec-Vidović…

Dražen - uzor generacijama

Posebno je pozdravio Biserku Petrović, majku legendarnog i neprežaljenog Dražena, košarkaškog Mozarta, i podigao dvoranu na noge:

- Ljudske veličine poput Dražena bile su uzor i meni i mojoj generaciji, takve uzore trebamo i za nove hrvatske naraštaje!