SDP-ova je većina jučer (ponovno!) sramotno i beskrupulozno pogazila demokratska načela i vladavinu prava. Podsjetimo, Upravni sud je nepravomoćno presudio proglasivši nezakonitim imenovanja na rukovodeća mjesta u policiji 2012. i 2013., a smijenjene čelnike vratio na posao. Milanoviću odluka nije po volji pa ju je odlučio političkim putem srušiti.

http://hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-jos-jedan-igrokaz-u-milanovicevoj-reziji-rusi-sudsku-odluku-koja-mu-nije-po

Držeći se valjda svog uzora Josipa Broza Tita koji je ustvrdio da se „zakona ne treba držati kao pijan plota“, uvrstili su na dnevni red vjerodostojno tumačenje odredbi Zakona o policiji. Naši zastupnici - odbivši sudjelovati u ovom SDP-ovu tragikomičnom igrokazu upražnjavanja tzv. revolucionarnog prava - napustili su sabornicu dok se glasovalo o uvrštavanju točke na dnevni red. 

Revolucionarno pravo

Zastupnik Gordan Jandroković (ujedno i član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost) jasno je iskazao što u stvari radi SDP-ova saborska većina, bespogovorno poslušna svom šefu Milanoviću: 

- Nije vas briga za zakone i institucije! Provodite svoje političke odluke, pa „kud puklo, da puklo“! U petak smo prilikom glasovanja o uvrštavanju ove točke na dnevni red vjerovali da je zdrav razum pobijedio. No iz aviona je vidljivo da je stigao poziv s druge strane Markovog trga u kojem je rečeno „sram vas bilo i izvolite svi doći u ponedjeljak“!

Bez obzira, dakle, na izričito protivljenje naših zastupnika, ali i struke, vladajući rade po svome. 

Repriza „lex Perković“

Jandroković je bio rezolutan u osudi SDP-ovog srozavanja u blato vlastitog politikanstva na štetu ovog visokog doma:

- Sabor je doveden u ponižavajuću poziciju u odnosu na Vladu! I ponovno vladajuća većina postaje instrument u Milanovićevim rukama i ponovno se baca ljaga na Sabor! Ovo što činite je revolucionarno pravo. Kršite čitav niz načela na kojima počivaju moderne demokracije: od stabilnosti ustavno-pravnog poretka, pravne sigurnosti, vladavine prava, diobe vlasti, do toga da ne možemo retroaktivno tumačiti zakone. Ovo je identično onome što ste radili s „lex Perković“ kada ste osramotili cijelu državu. 

SDP srlja u (još jedan) pravno-politički skandal. Ne misleći na posljedice svojih čina, „pionirski“ ulaze u još jednu pravnu avanturu. Jandroković:

- Nikada u 25 godina hrvatske demokracije nije se dogodilo da se vjerodostojno tumačenje zakona traži nakon sudske presude i to s ciljem njezine izmjene! Imate u svojim redovima pravnike i one koji bi to trebali shvatiti i razumjeti. Vas, međutim, uopće nije briga za zakone!