Goran Radman nastavlja se ponašati poput prisavskog faraona i poručivati da mu najviše predstavničko tijelo hrvatskog naroda - Hrvatski sabor - apsolutno ništa ne predstavlja. Iako su ga sabornici izabrali i dužan im je odgovarati! Radman, naime, i dalje ignorira zaključak Sabora u kojemu se od njega traži da dostavi cjelovite podatke o visini svoje plaće. I ne samo svoje, već i članova Ravnateljstva HRT-a, nositelja ostalih upravljačkih funkcija, glavnih urednika te urednika programa i emisija. 

Kao što znate, Radman je već prije bio dostavio Saboru „izvještaj“, sramotni komad papira u kojem je naveo da je njegova plaća - „tajni podatak“. Dok je Milanovićeva servilna saborska većina prešutjela Radmanovu bahatost, naši su sabornici upozorili da glavni ravnatelj HRT-a mora poštivati zakon!

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-radman-sramotnim-izvjestajem-o-...

Nezapamćeno u Saboru

No u vrijeđanju Sabora Radman nije na tome stao! Na sjednici saborskog Odbora za medije - na kojoj se „ukazao“ ovog četvrtka - „pojasnio“ je da ne smije „poslati više od onoga što je poslao jer bi time prekršio najmanje tri zakona“. Oštro je na takvu Radmanovu demonstraciju samovolje reagirala članica Odbora Sunčana Glavak:

- U povijesti Sabora nitko se tako nije oglušio na njegov zahtjev, propitujući način saborskog rada. HRT od građana godišnje dobiva 1,3 milijarde kuna i građani imaju pravo biti informirani!

Jasen Mesić, također naš član Odbora, upozorio je da odgovorni na HRT-u - javnotelevizijskom servisu - imaju moralnu obavezu prema građanima:   

 - Svi koji se financiraju novcem građana - zastupnici, ministri, pa i vodeći ljudi HRT-a - imaju moralnu obvezu objaviti podatke o primanjima.

Kriminalizacija mišljenja 

Pod točkom razno, HDZ-ovi članovi Odbora za medije (Jasen Mesić, Sunčana Glavak i Zvonko Milas) zatražili su osnivanje pododbora ili radne skupine kako bi se ispitale sve okolnosti i činjenice slijedom kojih je Radman dao otkaz Hloverki Novak Srzić i Elizabeti Gojan. No ostali članovi Odbora (vladajući i nezavisni) odbili su prijedlog. 

http://www.hdz.hr/vijest/eu/otkazi-na-htv-u-nastetjet-ce-nasem-ugledu-u-eu

Stoga je HDZ predsjedniku Odbora Mladenu Novaku pismenim putem uputio prijedlog o sazivanju tematske sjednice o tome, tko zna već kojem, prisavskom skandalu (v. privitak). Kako je naglašeno, naša stranka najoštrije osuđuje kriminalizaciju kritičkog mišljenja, što je učinio upravo Radman uručivanjem otkaza dvjema novinarkama.

PrivitakVeličina
prijedlog_za_sazivanje_sjednice_odbora.pdf75.02 KB