(VIDEO) Potpredsjednik Sabora (i prvi kandidat na listi Domoljubne koalicije za I. izbornu jedinicu) akademik Željko Reiner predstavio je na HTV-u 4 ključne točke programa HDZ-a i Domoljubne koalicije.

Predstavljanje akademika Željka Reinera možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O SDP-ovoj nesposobnosti

Domoljubna koalicija će nedvojbeno pobijediti na ovim izborima. Građanima je dosta lažnih obećanja! Dosta im je da nakon toga Milanović kaže da „nikakva obećanja nisu ni davali“. Građanima je dosta onih koji su izgubili oko 80 000 radnih mjesta i napravili najveći dug u povijesti. On iznosi gotovo 90 posto BDP-a, dakle više od 290 milijardi kuna. Dosta im je da moraju plaćati najveći PDV u Europskoj uniji i moraju gledati 320 000 blokiranih sugrađana. Dosta je gospodarskog uništenja Hrvatske! Upravo zato građani neće glasovati za vladu na odlasku koja je uništila Hrvatsku i učinila je zemljom koja je na dnu svih ljestvica u EU. Zemljom u kojoj se stalno moraju otvarati nove pučke kuhinje, a redovi pred njima sve su dulji - jer su ljudi gladni. Građani ne žele vladu u kojoj će se premijer vrijeđati građane, svađati sa svima. Nije dobro u demokratskoj državi nametati svađe, vrijeđanja i govor mržnje. Građanima je svega toga dosta - zato će glasovati za Domoljubnu koaliciju. 

O oporavku gospodarstva

Domoljubna koalicija ima vrlo jasan program za zaustavljanje agonije koja traje protekle četiri godine. SDP samo obećava - bez ikakvog programa. Hrvatska želi jasan gospodarski rast i razvoj koji nudi Domoljubna koalicija. Bolje korištenje EU fondova tako da Hrvatska ne bude jedina zemlja koja više novaca uplaćuje nego što povlači. U našem programu jaka poljoprivreda poticana od države jedan je od glavnih generatora razvoja i razvitka. Isto tako - i energetika i održivi razvoj. 

O demografskoj obnovi

Za mandata ove nesposobne vlade na odlasku više od 100 000 mladih iselilo je iz Hrvatske. Mi ćemo poticati pronatalitenu politiku vrlo jasnim i konkretnim mjerama. Stvorit ćemo nova radna mjesta i pokrenuti zapošljavanje. Važno je da mladi shvaćaju da je Hrvatska stvorena na žrtvi branitelja i da budu ponosni na njih.