Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras obmanuo je javnost pričom da je prilikom svog puta u SAD dogovorio još dvije sezone snimanja serije „Igra prijestolja“ u Hrvatskoj! Naime, nakon Marasova povratka sa sedmodnevnog putovanja po SAD-u, ministarstvo je izvijestilo da je jedan od rezultata tog puta dogovor oko nastavka snimanja serijala Igra prijestolja u Hrvatskoj za sljedeće dvije sezone s potencijalnim budžetom u iznosu od 30 milijuna kuna po sezoni. No, producentska kuća HBO izvijestila je da se šesta sezona popularnog serijala neće snimati u Dubrovniku. 

Rasipnost na teret građana! 

Naš saborski zastupnik Jasen Mesić - koji je već prije u Saboru upozorio na ministrove obmane - istaknuo je da je potpuno u suprotnosti sa zakonom da ministar Maras uvjerava javnost da je dogovarao snimanje bilo kakve serije:

- Zapravo se radi o prikrivanju turističkog putovanja u SAD na kojem je ministar sa svojim suradnicima potrošio 100.000 kuna na teret građana. Žalosno je što možemo zaključiti da je sve dobro funkcioniralo dok se ministar Maras nije upetljao u snimanje stranih serija! 

http://hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-maras-dogovara-vec-dogovorene-proje...

Nema ni nadležnosti! 

Mesić je nadalje naglasio da je vrlo neuobičajeno da se bilo koji političar povezuje sa snimanjem serija, a pogotovo ministar koji nema nadležnosti nad tim resorom:

- Institucija koju plaćamo i koja je zadužena za tu vrstu poslova je Hrvatski audio vizualni centar. Bilo bi vrlo zanimljivo vidjeti što je radio u drugim američkim gradovima, recimo u Las Vegasu. Koje je važne poslove tamo obavio? S obzirom da vidimo da je s ovakvim debaklom završio navodni razlog njegova posjeta Los Angelesu!