Imali smo 75 radnih dana što se tiče plenarnih sjednica, dakle to je više nego 2015., 2016. i 2017. Donijeli smo 104 zakona i raspravili 299 točaka u prvoj polovici ove godine - što su stvarno jake statističke brojke. Ali, očito da još uvijek građani traže i očekuju od nas bolji i kvalitetniji rad! - naglasio je u izjavi za brojne okupljene novinare na Markovu trgu predsjednik Hrvatskog sabora (i glavni tajnik HDZ-a) Gordan Jandroković.

Sabor radio više

Jandroković je kazao da se još mnogo mora raditi na tome da bi se imidž Hrvatskog sabora i percepcija u javnosti izmijenila nabolje, iako je Hrvatski sabor u prvoj polovici ove godine radio više u usporedbi s 2015., 2016. i 2017 godinom.

- Vidim kakvu nam ocjenu daju građani pa bi bilo pretenciozno da ja sad dajem četvorke ili petice. Očito da moramo još mnogo raditi na tome da bi se imidž Sabora i percepcija u javnosti izmijenila nabolje.

Jake statističke brojke

Dao je i kratak rezime rada Hrvatskog sabora:

- Počeli smo raditi 11. travnja, do 13. srpnja bez prestanka se radilo tri mjeseca - ne sjećam se da je bilo saziva Sabora gdje se zaista tom dinamikom radilo. Imali smo 75 radnih dana - što se tiče plenarnih sjednica, dakle to je više nego 2015., 2016. i 2017. Donijeli smo 104 zakona i raspravili 299 točaka u prvoj polovici ove godine, što su stvarno jake statističke brojke. Ali, očito da još uvijek građani traže i očekuju od nas bolji i kvalitetniji rad.

Fokus na sadržaj

Jandroković ističe i da su promjene saborskog Poslovnika učinile da rasprave budu sadržajnije i fokusiranije na sam sadržaj.

- Jedan dio zastupnika koji možda nije bio vidljiv u radu Sabora po starom Poslovniku, sada je kroz pojedinačne i rasprave klubova zastupnika dobio nešto vidljivije mjesto.

Netko je ozbiljan, a netko cirkusant

Naglasio je da treba nastaviti u istom duhu i pokazati ozbiljnost, fokus na sadržaje i donošenje kvalitetnih zakona.

- Svjestan sam da će uvijek biti onih koji će raditi incidente i skandale. Ali, tako je u životu: netko je ozbiljan, a netko cirkusant.

Želimo da „Vatreni“ pobijede!

Na pitanje novinara smatra li da bi ponedjeljak trebao biti slobodan dan ako Hrvatska osvoji Svjetsko nogometno prvenstvo, Jandroković je odgovorio da će to posve sigurno biti dan veselja i radosti.

- Koliko će se raditi i hoće li to biti neradni dan - još ćemo se dogovoriti. Kako god bilo, želimo da „Vatreni“ pobijede i osvoje naslov svjetskog prvaka! To je jedno veliko čudo za Hrvatsku, ne samo u sportskom, nego i u smislu prepoznatljivosti i imidža.

Dodao je da su hrvatski nogometaši pokazali veliku požrtvovnost, domoljublje, odricanje i poniznost te da to može biti uzor po kojem se možemo svi ponašati.

Izjavu Gordana Jandrokovića možete pogledati u cijelosti na poveznici:

http://hr.n1info.com/a316723/Vijesti/O-radu-Sabora-Ima-onih-koji-rade-a-ima-i-cirkusanata.html