Danas je u Saboru propao pokušaj vladajuće većine da sruši sudsku presudu koja im nije po volji. Vjerni svom šefu Milanoviću, SDP-ovi zastupnici pokušali su na dnevni red Sabora progurati vjerodostojno tumačenje članka 126. Zakona o policiji. Ali, neuspješno! Razlog – nedostatak kvoruma. Podsjetimo, Upravni sud nepravomoćno je presudio proglasivši nezakonitim imenovanja na rukovodeća mjesta u policiji 2012. i 2013., a smijenjene čelnike vratio na posao. Uspaničeni SDP stoga je pribjegao institutu vjerodostojnog tumačenja (po)mislivši da će im uspjeti ovaj igrokaz.

SDP ugrožava pravni poredak!

Potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Gordan Jandroković (ujedno i član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost) kazao je da je nakon „lex Perković“ na pomolu još jedan političko-pravni skandal u režiji SDP-a i koalicijskih partnera.

http://hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-jos-jedan-igrokaz-u-milanovicevoj-reziji-rusi-sudsku-odluku-koja-mu-nije-po

Jandroković je morao konstatirati žalosnu činjenicu da se ovakvo nešto u 25-godišnjoj povijesti hrvatskog parlamentarizma još nije dogodilo:

- Iako se naizgled radi o tehničkoj stvari, ovo je prvorazredno političko i pravno pitanje koje može imati ozbiljne dalekosežne posljedice na pravnu sigurnost, vladavinu prava i demokratski poredak! Nikada u 25 godina hrvatske demokracije nije se dogodilo da se vjerodostojno tumačenje zakona traži nakon sudske presude s ciljem njezine izmjene. Ovo nije stav samo HDZ-a!  Poslušajte što kaže struka! Priznati pravni stručnjaci kazali su da taj institut i takva odluka nije dobra i da će zaista ugroziti državno-pravni poredak. Ovakvu praksu dosad u Saboru nismo imali.