Rasprava u Hrvatskom saboru započela je, uobičajeno, stankama na zahtjev klubova zastupnika - u  današnjem slučaju zbog teških, seksističkih uvreda pripadnika Torcide na račun državne tajnice Janice Kostelić na Braču. U ime Kluba zastupnika HDZ-a izlagao je Jasen Mesić:

HDZ oštro osuđuje vulgarni verbalni napad na gospođu Janicu Kostelić, posebno što je riječ o ženskoj osobi i svijetlom primjeru u hrvatskom sportu. To je nedopustiv čin! Ne mogu se načuditi da pojedinci kritiziraju promptnost reakcije hrvatske policije - pa to je odlično! Sigurni smo da se sve odvija po pravilima. Kamo sreće da je tako bilo dok je ministar bio Ranko Ostojić kad je na Poljudu iscrtan kukasti križ. Klub HDZ-a osuđuje svako nasilje, a apeliram na oporbene zastupnike da pokažu da se javna polemika može voditi bez teških riječi. Nedopustivo je da neki kolege - koji se inače zalažu za prava žena - nastoje relativizirati seksističke uvrede i ovaj ružni događaj koristiti u politikantske svrhe.

Na novoj sjednici, koja je počela prošlog tjedna i na kojoj je potvrđeno sedam novih članova Vlade HDZ-a i HNS-a, zastupnike čeka puno posla, o čemu svjedoči i dnevni red na kojemu je više od 130 točaka.