Milinović se prisjetio kako je dvije i pol godine pregovarao sa socijalnim partnerima i sindikatima, jer nije htio opteretiti Vladu koja god bila, s obzirom na to da se nisu znali rezultati izbora te tko će sastavljati novu Vladu, s novih milijardu i pol kuna.

Nova Vlada je imala vremena godinu dana da otvori pregovore ako nije zadovoljna Kolektivnim ugovorom, ali nije ništa napravila, situacija u zdravstvu je gora no ikada, rekao je Milinović.

Naglasio je s obzirom na to da ministar Ostojić nema vremena rješavati probleme u zdravstvu, optužuje njega kao bivšeg ministra.

"Predsjednik Josipović izbore je raspisao 31. listopada, a kolektivni ugovor potpisan je 27. listopada 2011. Tehnička vlada postaje tek nakon što predsjednik RH raspiše izbore. Nesposobni ministar zdravlja Rajko Ostojić i Spomenka Avberšek neka mi se ispričaju zbog toga što su naveli da sam kolektivni ugovor potpisao kao član tehničke vlade", kazao je Milinović.

Spomenka Avberšek je produžena ruka Rajka Ostojića i SDP-a koja se žalila na svoju vlastitu odluku koju je dostavila u  Ministarstvo kao legitiman pregovarački tim, rekao je.

"Ja sam to dobio s potpisom Spomenke Avberšek, poslala mi je dokument koji određuje pregovarački tim, a nakon potpisanog ugovora žalila se da članovi nisu pravovaljani. Na što se žalila? Na samu sebe? Koga je optužila? Samu sebe?" kazao je Milinović.

Nazočnima je pokazao presliku obavijesti o broju članova i sastavu pregovaračkog odbora sindikata za sklapanje kolektivnog ugovora iz siječnja 2010., koju je potpisala Spomenka Avberšek.

Milinović je naglasio kako će biti zanimljivo u idućih 10 dana vidjeti novi proces pregovaranja i kako će ministar Rajko Ostojić definirati plaćanje dežurstva s obzirom na zakonske odredbe i direktive Europske unije koje nalažu da se svaki rad iznad 40 sati plaća kao prekovremeni.

Milinović je nazočnima pokazao i dokument kojim je ministar Rajko Ostojić naložio ravnateljima da isplate plaću u 2013.g. temeljem potpisanog Kolektivnog ugovora.