Na konferenciji za novinare u Saboru Kunst je kazao izborniprogram Kukuriku koalicije, posebno onaj dio vezan uz javnu upravu,kontradiktoran, jer je, kako je rekao, pun "zgodnih i finih ispraznihciljeva i parola", a pokušava prikriti jasnu namjeru otpuštanja velikog dijeladržavnih službenika i namještenika ili da im se smanje plaće.

Naglasio je da se koalicijska vlada od 2001. do 2003.,posebno njezini članovi SDP-ovac Slavko Linić i HNS-ovac Radimir Čačić,ponašala maćehinski prema radnicima, kojima je, rekao je, samo uzimala i odvelaih u siromaštvo. „Ono što Kukuriku sada kaže da će učiniti to bi prošlo samo zagrađane koji boluju od amnezije", poručio je Kunst, prozivajući Linića iČačića da su prema radništvu provodili "demokraturu", odnosno diktaturuu smislu demokracije.

Prozvao ih je i da su, nesposobni se nositi s odgovornošćuobnašanja vlasti u državi, u pomoć pozvali MMF i po njegovu nalogu srezalisocijalna prava, plaće te "rasprodali sve državno". „Sada MMF ponovnoprizivaju, to je suludo, kao da je Linić zaboravio kako je morao klečati predMMF-om i što je radio radnicima", rekao je Kunst.

Suprotno oporbi, dodao je, HDZ je otvoreno najavio nastavakreforme javne uprave, njezinu pripremu da bude sposobna, educirana i kvalitetnaslužba građana, bez otpuštanja. „Oni (Kukuriku) jedno misle, drugo govore, atreće rade", poručio je Matušić, ističući kako o toj koaliciji dovoljnogovori to što se ni sami ne mogu dogovoriti što raditi.

Još je poraznija, dodao je, izjava ekonomskog stratega SDP-aBranka Grčića koji je, kazao je, javno rekao da kada bi Kukuriku u svomprogramu napisao što misli napraviti kada dođe na vlast ne bi dobio ni glasa naizborima. "To dovoljno govori da imaju figu u džepu", poručio jeMatušić.