Nakon što je Klub SDP-a danas zatražio raspuštanjeHrvatskog sabora zbog, kako su ocijenili, "crnila, blata i prljavštinekoje HDZ širi u Saboru", Frano Matušić je na konferenciji za novinare uSaboru poručio da HDZ-ove zastupnike ništa neće spriječiti da govore poznatečinjenice. Njima, koji su na nedopustiv i skandalozan način proteklih godinavrijeđali predsjednicu i članove vlade i HDZ-ove zastupnike u Saboru, sada jeneprihvatljivo kada govorimo činjenice koje su ionako poznate hrvatskojjavnosti, rekao je Matušić, osvrćući se, kako je rekao, na istup SDP-ovihzastupnika - Milanke Opačić, Gordane Sobol i Arsena Bauka.

Neće nas se spriječiti niti da govorimo o tomešto su sve članovi SDP-a koristili za promociju, dodao je Matušić navodećislučaj Gordane Sobol koja se slikala sa štangom. "Ona se na taj načinpromovirala, jer je u tom trenutku vjerojatno smatrala da joj to donosipozitivne bodove", ustvrdio je. Iz Kluba zastupnika HDZ-a nakon toga sunovinarima podijelili novinski članak "Nacionala" pod naslovom"Zbog slika Sobol redaljka na Nacionalu u Saboru", u kojoj SDP-ovazastupnica govori o tome kako na štangi vježba S-faktor, spoj aerobike, joge iplesa.

Matušić je nadalje, odgovarajući na novinarskopitanje, istaknuo kako je smiješno da o "agresiji u Hrvatskom saboru"govori SDP. "Dok su oni terorizirali nas usabornici, to nije bila nikakva agresija. Valjda su riječi tipa špijunčina ponjima primjerene političkom žargonu", istaknuo je Matušić dodavši da se uHDZ-ovu slučaju radi o političkoj borbi koja nema veze s "agresijom".