Sutra će premijer Milanović u Hrvatskom saboru iznijeti godišnje izvješće o radu Vlade, ali ono nije - ni ove godine - poslano zastupnicima na uvid kako bi se mogli kvalitetno pripremiti za raspravu. Skandalozno! Nažalost, taj neodgovorni čin savršeno se uklapa i u dosadašnji (ne)rad SDP-ove vlade, ali i u poslušničku pasivnost saborskog predsjednika Leke koji je dopustio - i dopušta - da se vrhovno zakonodavno tijelo u RH sroza na sluškinju izvršne vlasti. 

Zar išta više od njih očekujete?!

Na tu je temu potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Gordan Jandroković za Slobodnu Dalmaciju dao izjavu koju prenosimo u cijelosti:

Bilo bi lijepo da nam daju izvješće barem koji dan ranije kako bismo se normalno pripremili za raspravu. Ali, iskreno, ništa više i ne očekujem ni od ove vlade, ni od SDP-ova predsjednika Sabora Josipa Leke. Što se tiče sadržaja izvješća, ovo je ionako vlada velikih riječi i malih djela, tako da ni tu ne očekujem - ništa. Oni su ionako u stalnom raskoraku sa stvarnošću - iako bi moglo biti zanimljivo čuti čime se to premijer namjerava pohvaliti s obzirom na svoje dosadašnje katastrofalne rezultate.