(VIDEO) Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić danas je podnijela ostavku. Već je to deveti član Milanovićeve vlade koji je morao iz raznoraznih razloga, uglavnom uslijed afera, napustiti Banske dvore. Sada već bivša ministrica koristila je, naime, državnu blagajnu kao osobni bankomat - uzimala je novac za putovanja na koja nikada ne bi otišla. A novac bi potom - i to bez kamata - naknadno vraćala u ratama. 

Otkriće dr. Marića

Cijelu je aferu javnosti otkrio naš zastupnik dr. Goran Marić dok je u Saboru kirurški secirao izvješće Državne revizije - u kojem je i bila apostrofirana ministričina „financijska akrobatika“. Skandalozno!

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-ministrica-kulture-koristila-pr...

U laži su kratke noge

No još je skandaloznija Milanovićeva bezočnost koji se pravio neupućen u nepodopštine svoje ministrice, tvrdeći da je „neobično ovo što čita u medijima“. Ali - kako su mediji otkrili - Vlada je još 11. veljače Hrvatskom saboru uputila mišljenje kojim „predlaže da se prihvati Izvješće o radu Državnog ureda za reviziju za 2014. godinu“ (v. OVDJE). I to nakon što je Milanovićeva družina proučila i raspravila dotično izvješće!

SDP-ov je premijer, dakle, pokušao prevariti javnost. Drukčije rečeno: lagao je. Osim predsjednika Vlade, i svi su se ministri „pravili grbavi“. Ni oni, tobože, nisu znali o čemu se radi...

Manipulirali i osramotili se

Stoga je potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner i istaknuo da je naša stranka šokirana manipulacijama u režiji i Milanovića i cijele Vlade:

- Oni se prave začuđeni da se to sve dogodilo, a znamo da im je sve poznato već nekoliko mjeseci! I da je Vlada Saboru poslala svoje mišljenje s preporukom da se izvješće Državne revizije prihvati. Vlada i premijer su odavno znali za slučaj Zlatar Violić! A to što sada pokušavaju manipulirati javnošću, što su silno „iznenađeni“ - to je sramotno!

Nepodnošljiva lakoća obmanjivanja

Činjenica da Milanovićev tonući brod napušta već deveti ministar - dodao je Reiner - dovoljno svjedoči o „kvaliteti“ Kukuriku vlade:

- Sjetimo se samo bajki o „visoko postavljenoj letvici“ i „nultoj toleranciji“. Sada se jasno razotkrilo da su i premijer i cijela Vlada za to mjesecima znali, a da ništa nisu poduzeli. Tek su reagirali, i to ovakvim pokušajima manipulacije, kada je u Saboru slučaj razotkriven!

PrivitakVeličina
m_izvjesce_ured_revizija_2014.pdf84.97 KB