Karamarko je rekao kako se može razgovarati o promjenama Ustava i vidjeti u kojem smjeru i na koji način bi vladajući koncipirali.
 
"Možemo razgovarati o promjeni Ustava. Vidjet ćemo u kojem smjeru i na koji način bi ih oni koncipirali. Međutim, ja mislim da ipak nije Ustav, kako je netko rekao ovih dana, košara u koju se može svašta trpati, ako možemo nešto riješiti zakonom", rekao je Karamarko.

Još jednom je ponovio kako se izmjene zakona o pravosudnoj suradnji članica Europske unije nisu trebale donijeti te se prisjetio kako je kao ministra unutarnjih poslova krenuo u rješavanje poslijeratnih komunističkih zločina.

"Vidjeli ste kakav je to mentalni sklop, kakvo je to javno mnijenje stvoreno zahvaljujući tom socijalističkom mentalnom sklopu. Sve se može dirati osim komunističkih zločina. Vidjeli ste kako je to završilo", rekao je Karamarko.

"Ušli smo u Europu i ne možemo nikoga varati. Europa je riješila pitanje komunističkih zločina, Europa ima istu dioptriju prema zločinima bilo kojeg totalitarizma. U Hrvatskoj nažalost ne. Hrvatska je prihvatila sve rezolucije Europske unije koje govore o komunističkim zločinima, Hrvatska ima i Deklaraciju svog parlamenta o tim istim zločinima, međutim to su samo mrtva slova na papiru, nikad nitko nije procesuiran. Mislim da to nije normalno i kažem, u Europi smo i ona će tražiti autentičnost, iskrenost, Europa ne trpi duplu igru", istaknuo je Karamarko.

Skrenuo je pažnju i na vrijeme donošenja 'Lex Perkovića', netom što je Njemačka ratificirala naš pristupni ugovor.

"Evo, to je bizantizam jer je gospoda koja je predložila ovaj zakon naslijedila taj mentalni sklop iz prošlog sustava", prokomentirao je Karamarko.

Same najave ustavnih promjena, Karamarko smatra kupovanjem vremena te se upitao, zašto su vladajući uopće donosili ovaj zakon, ako misle mijenjati Ustav.

Očito je riječ o nekakvoj igri i još jednom primjeru kako se vladajući ne mogu o ničemu ništa dogovoriti, zaključio je Karamarko.