Tzv. poreznom reformom SDP-ova vlada - osim što je i sama priznala da je dosad vodila promašenu fiskalnu politiku - jedinicama lokalne samouprave oduzima oko 2.5 milijardi kuna. I to bez ikakvog dijaloga s njima i bez ikakve analize posljedica! Čisto eksperimentiranje.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-porezna-reforma-nova-sdp-ova-m...

Parcijalna rješenja i okušaji na slijepo - bez konzistentnog, cjelovitog programa - neće polučiti nikakve pozitivne rezultate. Porezne mjere SDP-ove vlade posve su pogrešne! - istaknuo je to potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Ivan Šuker u izjavi za Glas Slavonije.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-protiv-tzv-porezne-reforme-i-r...

Ni volje ni znanja

Hrvatsku neće spasiti nikakva nova ad hoc rješenja, nego jedino reforme! A Vlada očito nema ni volje ni znanja provesti ih - kazao je Šuker i nastavio:

- Evidentno je da će najveću korist od ovoga tzv. poreznog rasterećenja imati oni s ionako velikim plaćama. Jedinice lokalne samouprave ostat će bez velikih prihoda na godišnjoj razini, stoga se postavlja pitanje: kako će se taj novac nadoknaditi? Sve ovo što sada priča SDP-ova vlada, poput Fonda za fiskalno poravnanje, najobičnije su bajke!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-o-poreznoj-reformi-jos-jedan-s...