Gulikoža Slavko Linić, najavljuje se, odlučio nas je opet oderati kako bi na zahtjev Europske komisije smanjio deficit za dodatnih milijardu i tristo milijuna kuna. Trošarine na gorivo porasle bi za 20 lipa po litri, uvele bi se naknade za mobilnu telefoniju, ukinuli dodaci na plaće, rezale subvencije... Čak bi se uveo porez na drugi dohodak! HDZ-ovi financijski stručnjaci (i saborski zastupnici) Martina Dalić i Ivan Šuker vrlo su negativno ocijenili najnovije, tko zna više koje, „Linićeve mjere“.

ŠUKER: Novi trošak za osiromašene građane!

To su sve ad hoc mjere koje nažalost proizvode samo novi trošak za hrvatske građane, od kojih čak 350.000 ima blokirane račune. Jer vi na ovih 20 lipa trebate dodati 25 posto PDV-a. Prema tome, to nije 20 lipa, nego više! Ovim će SDP-ova vlada definitivno smanjiti potrošnju, a smanjenje potrošnje značit će još gore projekcije za BDP u sljedećoj godini. Nikada dosad  MMF nije tako drastično promijenio svoju prognozu, što je još jedna potvrda da ova vlada, blago rečeno, ne zna što radi.

DALIĆ: Jedino što znaju - povećavati porezni teret!

Vlada treba pokrenuti reforme, a ne se baviti smišljanjem kako povećati porezni teret i namete, bilo za tvrtke ili građane. Tužna je istina da nas premijer Milanović sve više gura prema grčkom scenariju, ali još uvijek imamo vremena provesti potrebne reforme u javnom i drugim sektorima kako bismo našim vjerovnicima pokazali da smo na pravom putu. Premijer bi trebao znati da domoljublje nije provizorna populistička borba protiv zahtjeva iz Bruxellesa, nego vođenje ispravne ekonomske politike koja će ozdraviti državne financije.

Podsjetimo da je jučer i Zajednica poduzetnika i obrtnika HDZ-a oštro osudila „Linićev plan“.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/zpo-protiv-liniceva-plana