Glasnogovornik Kluba zastupnika HDZ-a Gordan Jandroković u izjavi za mnogobrojne medije danas se, među inim, osvrnuo na Milanovićevu neprimjerenu političku komunikaciju u sinoćnjem intervjuu za Dnevnik HTV-a.

- Jučerašnji nastup g. Milanovića ocijenio bih prostačkim. To nije način na koji bi trebao komunicirati hrvatski premijer. Smatramo da Hrvatska zaslužuje puno kvalitetniju, pristojniju komunikaciju te pristojnijeg premijera. Očita je namjera da se političke protivnike uvuče u blato. SDP će voditi prljavu kampanju - u tome nećemo sudjelovati!

Golema nervoza u SDP-u

Dodao je da je jučerašnji Milanovićev nastup dokaz da u SDP-u vlada velika nervoza.

- Milanović je iznimno nervozan - to je logično jer koalicijski sporazum s njime nije potpisao IDS koji je ključni partner u toj koaliciji. Već u startu izgubili su nekoliko mandata i vjerojatno su svjesni gubitka koji zbog toga imaju. Ali, IDS šalje još jednu poruku koja je iznimno važna: ne želi sudjelovati u promašenoj politici Zorana Milanovića i SDP-a, te ne prihvaćaju i ovaj program koji je jučer predstavljen. Svjesni su da nema rezultata koje je najavljivao „Plan 21“.

Uvjerljivo pobjeđujemo

Naglasio je, nadalje, pobjedničku snagu naše stranke koja u zadnje tri i pol godine pobjeđuje na svim izborima. 

- HDZ na svim izborima u zadnje tri i pol godine uvjerljivo pobjeđuje. Ne bojimo se nikoga - imamo našu koaliciju predvođenu HDZ-om! Najjača smo politička snaga i vrlo sam optimističan uoči predstojećih parlamentarnih izbora. Naš gospodarski program nudi odgovore na vrlo tešku i zahtjevnu situaciju koju ostavlja Milanovićeva vlada.

Pojačanje na nacionalnoj razini

Osvrnuo se na odluku direktorice kampanje (i članice Predsjedništva HDZ-a) Josipe Rimac da se u potpunosti posveti pobjedničkoj kampanji naše stranke te je podnijela ostavku na mjesto kninske gradonačelnice.

- Gospođa Rimac je i ranije najavila da je ovakva odluka moguća i ona se sada provodi u praksi. Svakako da je dolazak gospođe Rimac pojačanje za naš saborski Klub zastupnika HDZ-a, ali ono što je još važnije - ona najavljuje i jači angažman na nacionalnoj razini. Donijela je poštenu odluku.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/rimac-sigurna-sam-u-pobjedu-hdz-u-po...