SDP-ova vladajuća većina izglasala je danas vjerodostojno tumačenje Zakona o policiji! Upravni sud je, podsjetimo, nepravomoćnom presudom proglasio nezakonitim imenovanja na rukovodeća mjesta u policiji 2012. i 2013., pa je Milanović odlučio preko instituta vjerodostojnog tumačenja zakona srušiti tu odluku. Nešto nezabilježeno u povijesti hrvatskog parlamentarizma!  Naši zastupnici stoga su i danas napustili sabornicu ne želeći sudjelovati u SDP-ovom nasilju nad hrvatskim pravnim sustavom. 

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/hdz-napustio-sabornicu-zbog-jos-jednoga-sdp-ova-nasilja-nad-pravom

Zastupnik Gordan Jandroković dobronamjerno je još jedanput upozorio Milanovićeve partijske poslušnike na kakav krivi put ih je njihov šef izveo. A oni su, ne dvojeći ni trenutka, ipak nasrnuli na trodiobu vlasti:

- Smatramo da se radi o nedemokratskom postupku vladajuće većine, čime se ozbiljno ugrožava pravna sigurnost i ustavno-pravni poredak. Ugrožavaju se osnovna načela demokracije i stoga se oštro protivimo donošenju ovog vjerodostojnog tumačenja! Klub zastupnika HDZ-a, ne želeći dati legitimitet donošenju te odluke, napustit će sabornicu!