Izvanrednim sazivanjem sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora na temu “Stanje na požarištima u priobalju”, bez ikakve prethodne pripreme te bez materijala, analiza i izvješća sa raščlambama nadležnih službi, predsjednik Odbora Ranko Ostojić želi zapravo iskoristiti samo da bi politizirao o stanju sustava za čije stanje su upravo on i od njega naslijeđeni kadrovi najodgovorniji! - istaknuo je, između ostalog, potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i predsjednik splitskog (gradskog) HDZ-a Petar Škorić u priopćenju za medije.

Priopćenje donosimo u cijelosti, a u međunaslovi su urednički:

Sramotno i licemjerno

Izvanredno sazivanje sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora na temu “Stanje na požarištima u priobalju”, bez ikakve prethodne pripreme te bez materijala, analiza i izvješća sa raščlambama nadležnih službi, predsjednik Odbora Ranko Ostojić želi zapravo iskoristiti samo da bi politizirao o stanju sustava za čije stanje su upravo on i od njega naslijeđeni kadrovi najodgovorniji! Međutim, sramotno je i licemjerno što Ranko Ostojić koristi požar i tragedije ljudi za vlastitu promociju i politiziranje.

Zahvala vatrogascima, svim službama i građanima

Bilo bi logičnije i smislenije da je ostavio nadležnim službama mogućnost da najprije naprave svoje analize i dostave izvješća nakon kojih bi mogli kvalificirano raspravljati i donositi pravovaljane i utemeljene zaključke, kao i da to ne radi danas u isto vrijeme kada se Hrvatska vojska ponovno vraća u Sinj. Zato sam otišao u Sinj odati priznanje hrvatskim braniteljima, ministru obrane i Vladi RH koji ponovno vraćaju Hrvatsku vojsku u Sinj, a Ostojiću bih poručio neka ne politizira! Hrvatski sabor ga nije izabrao na tu odgovornu dužnost da bi je na taj način moralno zlorabio. Koristim priliku zahvaliti vatrogascima, svim službama i građanima koji su na bilo koji način pružali potporu u gašenju velikog požara u Splitu.

http://www.hdz-split.com/petar-skoric-hrvatska-vojska-se-vraca-u-sinj-a-ostojic-neka-ne-politizira/