Nastavak argumentiranih kritika naših zastupnika na današnjem „aktualcu“! Milanović i njegovi ministri i dalje su se teško snalazili - uhvaćeni u mrežu vlastite nesposobnosti i neznanja. 

http://hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-aktualac-neuspjeh-je-brend-ove-vlad...

Gordan Jandroković prozvao je Vladu zato što je Hajdaš Dončić optužio Državni zavod za statistiku (DZS) za „šlampavost i nekompetenciju“. Milanović je na to reagirao - napuštanjem sabornice. „Idete možda kod predsjednice RH?“, upitao je Jandroković.

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-hajdas-doncic-i-za-debakl-sa-zracn...

http://hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-milanovic-bi-ukidanjem-drzavnog-zav...

Obmane & netransparentnost

Frano Matušić pozvao je premijera da napokon prestane obmanjivati javnost - za 2014. najavljivao je deficit od 12 milijardi kuna, da bi na kraju bio enormnih 18. Nada Murganić izazvala je pak ministricu Opačić da pojasni na što će točno potrošiti 70 milijuna eura kredita. 

Izlaganja i replike naših zastupnika možete pogledati u cijelosti, a u nastavku pročitajte ključne poruke:

JANDROKOVIĆ: Podatke DZS-a Bruxelles shvaća itekako ozbiljno!

Ministre Hajdašu Dončiću, optužili ste Državni zavod za statistiku za „šlampavost i nekompetenciju“. Rekli ste da je DZS krivo obračunao visinu proračunskog deficita. Neizravno je to podržao i premijer Milanović - spomenuvši deficit od 12,5 milijardi kuna. Ružnim napadom na DZS ozbiljno ste ugrozili njegovu vjerodostojnost! Ali i vjerodostojnost Vlade i svih državnih institucija! Svi podaci DZS-a u Bruxellesu se shvaćaju ozbiljno, a vi ih dovodite u pitanje. Napravili ste ozbiljan gaf! Svi znamo da je deficit 18 milijardi kuna.

MATUŠIĆ: Milanoviću, kako ste uspjeli pogriješiti za 6 milijardi kuna!?

Milanović, netočno ste informirali javnost o deficitu u prošloj godini. Početkom godine, naime, javno ste se hvalili da će deficit iznositi nešto više od 12 milijardi kuna, međutim ovih smo dana saznali da će deficit biti čak 50 posto veći nego što ste najavljivali. Oko 18 milijardi kuna! Kako je moguće da ste pogriješili za 6 milijardi kuna!? EK očekuje dodatne uštede oko 2 milijarde kuna i prijedlog strukturnih reformi. Milanoviću, pojasnite koje strukturne reforme planirate provesti. Netočno ste danas rekli da rate kredita ulaze u deficit! Ponovno ste konzultirajte s optimistom bez pokrića Grčićem - ne obmanjujte javnost! I počnite s dijalogom jer sami ne znate naći rješenje za tešku ekonomsku situaciju.

MURGANIĆ: Ministrice, na što ćete potrošiti 70 milijuna eura?!

Ministrice Opačić, u Saboru je bio na potvrdi ugovor koji je Vlada sklopila sa Svjetskom bankom vrijedan 70 milijuna eura. Nije jasno za što će se toliki novac upotrijebiti! U vremenu prevelike prezaduženosti, diže se kredit od 70 milijuna za socijalnu reformu! I zašto smo prihvatili 50 milijuna tzv. nagradnog bonusa, a ustvari ima sve elemente kredita?