Na samom kraju aktualnog prijepodneva, HDZ-ovi zastupnici Đuro Popijač i Tomislav Ivić jučer su argumentiranim pitanjima te oštrim replikama zasuli dvojicu Siniša - ministra pomorstva, prometa i infrastrukture te ministra zdravlja. Popijača je zanimalo što Hajdaš Dončić poduzima po pitanju ugroženih cestovnih prijevoznika, a Ivić je upozorio ministra Vargu na zapošljavanje šefova odjela u KBC-u Osijek po kriteriju partijskih veza! 

Donosimo ključne poruke iz pitanja i replika naših zastupnika:

POPIJAČ: Zbog monetizacije zaboravljate na prijevoznike!

Ministre Hajdaš Dončiću, cestovni prijevoznici doživjeli su težak poslovni udar: u Njemačkoj je ove godine na snagu stupio propis koji gotovo sve naše kamionske prijevoznike i autobusne operatere eliminira s europskih koridora. Oko sedam tisuća ljudi koji se u Hrvatskoj bave tom djelatnošću sudjeluju s oko četiri posto u BDP-u. No onemogućeni su poslovati u zapadnoj Europi i postoji mogućnost propasti mnogih tvrtki i gubitka radnih mjesta. Jeste li znali za to i jeste li išta učinili - primjerice, obratili se Europskoj komisiji - kako naši autoprijevoznici ne bi nestali s europskih cesta? Zašto niste ranije reagirali? Vjerojatno ste bili previše zaposleni monetizacijom! Tisuće radnih mjesta dovedene su u pitanje zbog Vašeg nereagiranja i Vladine neosjetljivosti!

IVIĆ: U KBC-u Osijek caruje nepotizam!

Ministre Varga, što ćete učiniti kako biste riješili situaciju u KBC-u Osijek? Znam da ćete reći da se priprema smjena sanacijskog upravitelja - treća u mandatu vaše vlade. No ondje nije samo teško financijsko stanje, nego i caruje nepotizam, šefovi odjela postavljaju se po partijskim, rođačkim i prijateljskim vezama, nemaju znanstvene titule… Najlošije je to rangirana klinička bolnica u Hrvatskoj. Bez temeljite kadrovske rekonstrukcije neće biti pomaka - to je ključ problema!

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-aktualac-bezobrazni-milanovic-i...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-aktualac-2-premijeru-pametan-se...

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-aktualac-3-najbolja-vlada-do-sa...