Potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a (i član stranačkog Predsjedništva) Gordan Jandroković u HTV-ovoj je emisiji „Otvoreno“ naglasio da HDZ nije protiv preferencijalnog glasovanja, ali se promjenom izbornog zakona mora riješiti i pitanje hrvatskih državljana koji žive izvan RH. 

Igrokaz Josipović-Leko-Milanović

Kritizirao je i Josipovićevo pismo Josipu Leki u kojem Milanovićev predsjednički kandidat traži konsenzus o preferencijalnom glasovanju i time pokušava skrenuti pozornost javnosti s vlastitih afera i ključnih problema u našem društvu. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-josipoviceva-briga-za-izborni-...

Izdvajamo Jandrokovićeve glavne poruke:

SDP-ova „jovićevska“ ucjena

Predsjednik HDZ-a već je rekao da nije korektno godinu dana prije izbora mijenjati izborni zakon te da to narušava dostignute demokratske standarde. Osim toga je istaknuo da je HDZ spreman za raspravu o preferencijalnom glasovanju, ali ako će se otvoriti i tema Hrvata izvan RH koji su, nažalost, ograničeni na tri mandata u Saboru. A ograničeni su uslijed najveće političke ucjene u zadnje 24 godine - kada smo zbog SDP-a morali izabrati između „jovićevskih“ planova da sve države bivše Jugoslavije zajedno pristupe Europskoj uniji ili da u EU uđemo zasebno. 

Josipovićeva demagogija

Prijedlog predsjednika Josipovića o promjeni izbornog zakona čista je demagogija. Samo pokušava skrenuti pozornost s važnih, a po njega i njegov SDP opasnih tema: katastrofalne gospodarske situacije za koju je suodgovoran, minhenskog suđenja Josipu Perkoviću koje će mnogo toga i o nekim SDP-ovcima iznijeti na vidjelo, memoara bivšega srpskog veleposlanika u RH koji je otkrio da je od trenutačnog predsjednika RH dobivao povjerljive dokumente vezane za tužbe za genocid, nagle promjene mišljenja o istraživanju nafte u Jadranu radi potpore ORaH-a na predsjedničkim izborima...

Koji god sustav - HDZ je „preferiran“! 

Na izborima u Sisačko-moslavačkoj županiji, na kojima su građani birali ljude „imenom i prezimenom“, HDZ-ov kandidat Ivo Žinić osvojio je 49 posto u prvom krugu. Na izborima za Europski parlament, s preferencijalnim glasovanjem, HDZ-ova je koalicija osvojila 42 posto. Bili izbori lokalni, europski, predsjednički ili parlamentarni, preferencijalni ili ne, HDZ pobjeđuje! Nemamo ništa protiv preferencijalnog glasovanja, ali izvlačiti zaključak da će to spasiti Hrvatsku je obično prodavanje magle.

„VLADA OPASNIH NAMJERA“

Gordan Jandroković je prije nekoliko dana gostovao i u HTV-ovoj emisiji „Studio 4“, gdje je također govorio o SDP-ovu skretanju pozornosti s pravih problema u društvu, izbornoj diskriminaciji Hrvata izvan RH, Josipovićevim aferama… Pritom je komentirao još jednu aferu aktualne, i diletantske i nepoštene vlade. Milanović je, kako tvrdi Slavko Linić, zaustavljao policijske istrage protiv bivše šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec:

- Ako je točno to što je iznio bivši ministar financija, onda se radi o jednom od najvećih skandala SDP-ove vlade. Hrvatska bi tada zaista imala Vladu opasnih namjera.