Izbori su pokazali da većina građana želi promjenu! - istaknuo je potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a (i član Predsjedništva) Gordan Jandroković gostujući sinoć u HTV-ovoj emisiji „Otvoreno“. Govorio je, među inim, o veličanstvenome izbornom uspjehu Kolinde Grabar-Kitarović, njezinim afirmativnim poruka, prljavoj Josipovićevoj kampanji, lažnim anketama iz SDP-ova laboratorija... 

U emisiji je gostovao i kandidat iz prvog kruga Milan Kujundžić koji je još jednom neizravno dao podršku budućoj predsjednici RH. Prenosimo Jandrokovićeve ključne poruke:

61 posto protiv dosadašnjeg predsjednika 

HDZ-ova koalicija u kontinuitetu potvrđuje svoju snagu i visoko povjerenje koje uživa među građanima, a očito su i našu kandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović prepoznali kao osobu koja donosi promjenu i bolju Hrvatsku. Izbori su pokazali da 61% građana želi promjenu - da nije zadovoljno načinom na koji je Josipović obnašao dužnost predsjednika. Doista - poražavajući rezultat za Milanovićeva kandidata. 

Prljava Josipovićeva kampanja 

Nakon objave rezultata, naša je kandidatkinja pozvala na promjene i novo hrvatsko zajedništvo te se fokusirala na program. Nije govorila o SDP-u, o Josipoviću ili Milanoviću. Iz suparničkog stožera, međutim, čuli smo uvrede, čuli smo premijerovu izjavu u kojoj je bilo i elemenata govora mržnje. A sličnom se retorikom poslužio i njegov kandidat Josipović. Očito je kakve će se kampanja voditi - s jedne strane naša, afirmativna, a s druge nervozna, prljava kampanja budućih gubitnika. 

Kućne ankete Milanovićeva kandidata

„Ankete“ su bile u funkciji stvaranja atmosfere po kojoj je Josipović sigurni pobjednik - sve nacionalne televizije danima su vrtjele, neposredno pred izbore, da će trijumfirati s najmanje 10% razlike!? I zato je u taboru SDP-a nastao šok. Naša su se istraživanja, međutim, pokazala točnim. 

Kao što se sjećate, „ankete“ su uvelike „pogriješile“ i uoči europskih izbora. Postavlja se pitanje zašto. Radi li se o krivoj metodologiji - ili o namjeri onih koji takva „istraživanja“ provode?