Državni zavod za statistiku objavio je - kao što znate - da deficit za 2014. iznosi 18,8 milijardi kuna, dok je SDP-ova „bankrot koalicija“ mjesecima obmanjivala narod servirajući posve pogrešne brojke. Bez trunke srama i odgovornosti! Šarlatan Milanović „promašio“ je deficit za 6,3 milijardi!

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-ima-li-veceg-sarlatana-od-onog-koj...

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/video-pozivam-bankrot-koaliciju-da-podne...

Stoga, početak današnje rasprave u Saboru obilježio je zahtjev Kluba zastupnika HDZ-a za stankom i potom raspravom - upravo zbog enormnog deficita. U ime HDZ-a izlagao je Ivan Šuker. Njegov govor možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

A upozoravali smo!

Od lipnja prošle godine upozoravamo da će deficit za 2014. biti oko 19 milijardi kuna. Još, dakle, od rasprave o izvršenju državnog proračuna za 2013. godinu. Za nas, stoga, ovako visoki deficit nije iznenađenje. A njemu još nisu pribrojeni dugovi u zdravstvu! 

SDP sam sebi skače u usta (1)

Vladajuća većina je usvajala zakone i akte kojima su podizali koeficijente čelnicima fondova, zavoda, državnih agencija… A sad navode da su im „plaće previsoke“!? Za te su plaće odgovorni upravo resorni ministri! Kakvog li proturječja!

SDP sam sebi skače u usta (2)

Jedan ministar se hvali da „neće prihvatiti najamninu veću od 11 eura“, drugi pak smjenjuje čelnika agencije zato što se ne želi preseliti u poslovni prostor za koji je najamnina veća od 11 eura!? U najmanju ruku - komično! 

Preko leđa građana

Milanović se hvali većom dobiti u javnim poduzećima - misleći pritom na Inu i HEP - a prešućuje gubitke koje gomilaju u ostalim tvrtkama! A zašto je dobit HEP-a - citirajmo premijera - „bolja nego ikada“? Zato što su podigli cijenu struje za 25 posto! Građani već tri godine plaćaju skuplju struju, ali HEP ne investira, nego Vlada tim novcem - u kombinaciji s podizanjem poreza - „krpa“ proračun! Kao što vidimo - bezuspješno! No i sada udaraju po džepu građana povećanjem trošarina za gorivo...